Kırıkkale’de kurban teyakkuzu!

Kırıkkale’de kurban teyakkuzu!
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi teyakkuza geçti. Ekipler, şehir dışından getirilen hayvanların kulak küpesi başta olmak üzere hastalıklarını kontrol ediyor.

YOĞUNLUKTA DENETİMLER ARTIYOR

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarlarında ve geçici kurban satış yerlerinde hareketlilik artmış durumda. Bu artan hareketlilikle birlikte bulaşıcı hayvan hastalıklarının, bölgesel veya daha geniş çaplı salgınların ve yetiştirici mağduriyetlerinin önlenmesi için tedbirler alınıyor. Sevkiyat yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde ve güzergahlarda, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yol Kenarı Denetim İstasyonları ve İçişleri Bakanlığı Kolluk Kuvvetlerinin rutin denetleme yaptığı yol kontrol noktalarında, İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi Veteriner Hekimleri de denetimlere katılıyor.

kurban2.jpg

BALIŞEYH'TE DE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Bu denetimler, günün her saati, en az 8 saat boyunca aralıksız şekilde gerçekleştiriliyor. Balışeyh İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri de D200 Kırıkkale-Ankara istikametindeki kara yolu üzerinde bulunan Şehit Sezai Ergül İlkokulu önünde kurulan kontrol noktasında denetimlerini sürdürüyor.

kurban.jpg

UZMANLAR UYARILARDA BULUNUYOR

Bu denetimlerde hayvanların sağlık durumları, gerekli belgelerin eksiksiz olup olmadığı ve hayvan nakil şartlarına uyulup uyulmadığı kontrol ediliyor. Yetkililer, kurbanlık hayvan satın alırken veteriner sağlık raporu ve pasaport kontrolünün yapılmasını, hayvanların genel sağlık durumunun gözlemlenmesini ve herhangi bir hastalık belirtisi görülmesi halinde yetkililere bildirilmesini tavsiye ediyor.

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.