Kırıkkale’de muhasebecilere aktif işgücü programı anlatıldı

Kırıkkale’de muhasebecilere aktif işgücü programı anlatıldı
Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu, Kırıkkale SGK İl Müdürlüğü ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve işbirliğinde, 2024 yılı İŞKUR Aktif İşgücü Programları, SGK Teşvikleri ve İdari Para Cezaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İSTİHDAMA KATKI PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen toplantıya Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, SMMMO Başkanı Engin Avcı, SGK yetkilileri, uzmanlar ve muhasebeciler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Oda Başkanı Avcı İş-Kur yetkililerine ve SGK yetkililerine teşekkür etti. Toplantıda ayrıca Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile 2023 yılında işbirliği içerisinde çalışan, istihdamın arttırılmasına katkı sunan, Mali Müşavir ve Muhasebecilere Plaket takdim edildi.

kirikkalede-muhasebecilere-aktif-isgucu-programi-anlatildi1.jpg

İSTİHDAMIN KORUNMASI ÇALIŞMALARI

Toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Ferhat Metin “Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlenmektedir” diye konuştu.

HANGİ PROGRAMLAR YÜRÜTÜLÜYOR

Aktif işgücü programları kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Metin “Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar gerçekleştiriyoruz. Bunlara ek olarak Çalışanların Mesleki Eğitimi, Sosyal Çalışma Programı, Özel Politika ve Uygulamalar, Korumalı İşyerleri Projesi, Engelli ve Eski Hükümlüye Kendi İşini Kurma Desteği, Engellinin İş Bulmasını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler, Engellinin İşe Yerleştirilmesi, İşe ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projeler, Engellilerin İstihdam Edilebilirliklerini Artırmayı Amaçlayan Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri yürütmektedir” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.