Kırıkkale’de Regaip Kandili coşkusu

Kırıkkale’de Regaip Kandili coşkusu
 Muhabir
Regaip Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla Kırıkkale merkez Nur Cami başta olmak üzere şehirde bulunan camilerde program düzenlendi.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI DUALAR EDİLDİ

Kırıkkale merkez Nur Camiinde düzenlenen programda okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidin ardından vaaz eden İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar Regaip Gecesinin önemini vurguladı. Yaşar ““Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir. Rahmet gecelerini fırsat bilerek, vahşeti ve şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız” ifadelerine yer verdi.

kirikkalede-regaip-kandili-husu-icerisinde-idrak-edildi.png

REGAİB, MİRAÇ, BERAT VE KADİR GECELERİ

Müftü Yaşar “Hayırlı ve yararlı işlerle iyiliklerimizi artırmalı, bizi biz yapan değerlerimizi kuşanarak, gönül dünyamızı ve sosyal hayatımızı yeniden inşa etmeliyiz. Bununla birlikte içinde Regaib, Miraç, Beraat ve Kadir Geceleriyle nurlanmış olan bu gün ve geceleri; namaz, oruç, sadaka ve zekatlarla süslemeli; bol bol dua ve istiğfar ederek, Kur’an-ı Kerim, meal ve tefsirini okuyarak, sevgili Peygamberimizin hayatını daha çok öğrenme ve anlama gayreti içinde olmalıyız. Acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu bu aylarda daha çok hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede daha fazla yön verme kararlılığı ve çabası içinde olmalıyız. Anne-baba ve büyüklerimizi unutmamalı, hayatta ise hayır dualarını almalı, vefat edenleri hayır ve dualarla yad etmeliyiz” dedi.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.