Kırıkkale’ye hastalığı bulaştıracaktı! Ekipler yakaladı!

Kırıkkale’ye hastalığı bulaştıracaktı! Ekipler yakaladı!
Elazığ’dan Kırıkkale’ye getirilmek üzere yola çıkan ve kulak küpesi bulunmayan veya ŞAP hastalığı riski olabileceği tespit edilen 22 büyükbaş hayvan ekipler tarafından yakalandı.

KULAK KÜPELERİ BULUNMUYOR

Kulak küpesi bulunmayan veya ŞAP hastalığı riski olabileceği tespit edilen 22 büyükbaş hayvan, Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nda durduruldu. Yapılan kontrol ve denetim sonra Hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.

kirikkaleye-hastaligi-bulastiracakti-ekipler-yakaladi2.jpg

AŞISI YAPILIP YAPILMADIĞINI KONTROL EDİYOR

Türkiye’nin Erzurum’dan sonra ikinci Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu olarak 1 Nisan’dan itibaren çalışmaya başlayan Elazığ’daki istasyonda ekiplerin sıkı denetimleri devam ediyor. Günün 24 saati faaliyette olan istasyonda, hayvanların kayıtlı ve sağlıklı olup olmadıkları, veteriner sağlık raporu alıp almadıkları, hayvanlara aşı yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor.

EVRAKLARININ EKSİK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bu çerçevede Muş Merkezden yola çıkan ve Kırıkkale’ye doğru giden 22 büyükbaş hayvanın bulunduğu tır, İstasyonda kontrol için durduruldu. Yapılan incelemede araçta bulunan büyükbaş hayvanlarının bazılarının evraklarının ve küpelerinin eksik olduğu belirlendi. Öte yandan istasyondaki veteriner hekimler tarafından yapılan incelemede hayvanların bir kısmında ŞAP aşıların yapılmadığı tespit edildi. Bunun üzerine hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 6204 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.