Karakeçili şenlendi

Karakeçili şenlendi
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde geleneksel hale gelen 28. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği gerçekleştirildi. Şenliğin açılışında konuşan Kırıkkale Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz “Tarihimizi, geçmişimizi, gelenek...

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde geleneksel hale gelen 28. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği gerçekleştirildi. Şenliğin açılışında konuşan Kırıkkale Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz “Tarihimizi, geçmişimizi, gelenek ve göreneklerimizi genç nesillere öğretmek, bilgileri aktarmak geleceğimiz için çok önemlidir” diye konuştu.

KUR’AN-I KERİM OKUNDU DUALAR EDİLDİ

  1. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği yapıldı. Karakeçili Belediyesinin organizesinde gerçekleşen ve iki gün süren şenlikler kapsamında, Merkez Camisi'nde cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak dua edildi. Kültür Parkı'nda devam eden etkinlikte, Kaymakam Ali Can Uludağ ve Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Atatürk ve Türk Büyükleri Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra Karakeçili Parkı'nda misafirlere ve vatandaşlara gözleme, ayran ve üzüm ikramında bulunuldu. Şenlik kapsamında sünnet edilen 22 çocuğa çeşitli hediyelerin verildiği etkinliğin ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Erdal Aksoy, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Üçler Bulduk ve Hitit Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Çanlı tarafından "Karakeçililer" konulu konferans verildi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Şenlik kapsamında ikinci gün etkinlikleri Karakeçili Stadı'nda kültürel ve sportif etkinlikler, tiyatro ve halk oyunu gösterileri ile konser ile devam etti. Şenliğe katılan gruplar ayrı ayrı çadır kurarken, renkli görüntüler oluştu. Şenliğin açılışında konuşan Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir bu yıl 28’incisini düzenledikleri şenliğin aynı heyecan ve sevinçle devam ettiğini, şenliklerinin bütünleyici bir etkinlik olarak tüm Türkiye'de Yörük Türkmen camiasının gönlündü taht kurduğuna vurgu yaptı. Birlik beraberliklerinin devam edeceğine işaret eden Başkan Aydemir, uluslararası şenliklerine uzaktan ve yakından katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ

Bu yıl 28'ncisi düzenlenen Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği'nin açılışında konuşan Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz "Tarihimizi, geçmişimizi, gelenek ve göreneklerimizi genç nesillere öğretmek, bilgileri aktarmak geleceğimiz için çok önemlidir. Bu öğretme sadece yazı ile olmaz, burada görsel olarak düzenlenen şenliklerin ve bu şenliklerde yapılan etkinliklerin gençlerimizin, çocuklarımızın hafızasında yer etmesi önemlidir” dedi. HABER: Elif Önal

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.