Altın 6,746.58
%0.83
BIST 14,172.26
%0.28
Dolar 47.88
%0.03
Euro 55.41
%0.11
Kırıkkale
28°

Kırıkkale’de meraların verimliliğini artırmak için gübreleme çalışması

Kırıkkale’de meraların verimliliğini artırmak için gübreleme çalışması
 İnternet Editörü
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelindeki çayır ve meraların verimliliğini artırmak, toprakların organik madde miktarını yükseltmek ve hayvancılığın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

KESKİN’DE 400 DEKARLIK MERADA GÜBRELEME YAPILDI

%100 hibe desteğiyle temin edilen 10 tonluk Katı Çiftlik Gübresi Dağıtım Makinesi, mera alanlarında yürütülecek gübreleme çalışmalarında kullanılacak. Çalışmalar kapsamında Keskin ilçesine bağlı Aşağışeyh Köyü’nde 400 dekar mera alanında katı çiftlik gübresi uygulaması gerçekleştirildi. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş de çalışmaya katılarak gübreleme uygulamasını yerinde takip etti.

kirikkalede-meralarin-verimliligini-artirmak-icin-gubreleme-calismasi-2

HAYVANSAL ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Katı çiftlik gübresinin kontrollü şekilde mera alanlarına uygulanmasıyla, il genelinde ortaya çıkan katı hayvansal gübrelerin çevreye zarar vermeden değerlendirilmesi amaçlanıyor. Yürütülen çalışmalar sayesinde hayvansal atıkların tarımsal üretime kazandırılması, toprağın organik madde bakımından zenginleştirilmesi ve mera verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

kirikkalede-meralarin-verimliligini-artirmak-icin-gubreleme-calismasi-3

KIRIKKALE MERALARI DAHA VERİMLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLECEK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sürdürülen mera ıslah ve amenajman çalışmalarıyla, Kırıkkale’deki meraların daha güçlü, verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor. Ayrıca katı hayvansal gübrelerin çevre dostu yöntemlerle değerlendirilmesi ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Çalışmaların, hem Kırıkkale’de mera verimliliğinin artırılmasına hem de tarımsal üretimde kaynakların daha etkin kullanılmasına katkı sunması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.