KESKİN’E YENİ DEVLET HASTANESİ

KESKİN’E YENİ DEVLET HASTANESİ
Tam bir sağlık kompleksini andıran proje toplamda 100 milyon TL’ye mal olacakKeskin ilçesine yeni Devlet Hastanesi Projesi Merkezi Bütçe programına alındı. İlçe merkezinde bulunan eski Devlet Hastanesi yerine yapılacak olan proje...

Tam bir sağlık kompleksini andıran proje toplamda 100 milyon TL’ye mal olacak

Keskin ilçesine yeni Devlet Hastanesi Projesi Merkezi Bütçe programına alındı. İlçe merkezinde bulunan eski Devlet Hastanesi yerine yapılacak olan proje içerisinde yeni hastanenin yanı sıra Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu yeri çalışması da bulunuyor. Projenin toplam maliyetinin 100 milyon TL olduğu bildirildi.

TAM BİR SAĞLIK KOMPLEKSİ OLACAK

Mevcut ilçe devlet hastanesinin merkeze uzaklığı ve doktor eksikliği şikayetlerinin artması üzerine başlatılan girişimler sonuç verdi. Siyasiler ve Kırıkkale bürokrasisinin girişimleri neticesinde ilçeye 25 yataklı Devlet Hastanesi, ve kompleks içerisinde Aile Sağlığı Merkezi, toplum sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonunun bulunacağı hastane 2023 yılı merkezi bütçeye alındı. Çarşı merkezinde bulunan eski Devlet Hastanesinin yerine yapılacak hastane toplamda 4 bin 955 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ve toplamda 100 milyon TL’ye mal olması tahmin ediliyor.

MERKEZİ BÜTÇEYE ALINDI

Keskin ilçesine yapılacak yatırımı açıklayan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can “Keskin’imize Müjde. Eski Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapıyoruz. Girişimlerimizle Merkezi Bütçe programına alındı. 25 yataklı devlet hastanesi aile sağlığı merkezi toplum sağlığı merkezi ve 112 istasyonunu barındıran 4 bin 955 m2 kapalı alana sahip olacak. Desteklerinden dolayı Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Ak Parti Keskin İlçe Başkanı Ekmel Cönger’de hastanenin ilçeye önemli kazanımlar sağlayacağına işaret ederek destek veren siyasilere ve bürokratlara teşekkür etti.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Çalışmaların başladığına işaret eden Keskin Belediye Başkanı dede Yıldırım “Keskin ilçe merkezine yapılması planlanan yeni devlet hastanesi projesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve onayıyla çalışmalara başlanmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, Kırıkkale Milletvekilimiz Ramazan Can’a ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.