DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI

DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu’nda “Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunu Anma Şiir ve Müzik Dinletisi” konulu program yapıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu’nda “Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunu Anma Şiir ve Müzik Dinletisi” konulu program yapıldı.

[caption id="attachment_143054" align="alignnone" width="658"]DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri[/caption]

Program, Cumhuriyet’in kurulmasında önemli rolü olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Dr. Öğr. Üyesi Sadiye Kayaarslan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe Delice MYO Müdürü Öğr. Gör. Nursal Koca, Delice MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Demirel, Dr. Öğr. Üyesi Kamil Kara, Dr. Öğr. Üyesi Bora Özarslan, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Aluç, Öğr. Gör. Şeyma Hümeyra Çakır,  Delice MYO idari personeli ve  öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sadiye Kayaarslan,  konuşmasında,  asırlık bir hürriyet mirasına sahip çıkmaya çalıştığımız bugünlerden Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyet’in kurulduğu ilk günlere bakıp, döneme damgasını vuran çoğu isimsiz kahramanın tarih yazdığından habersiz olduğu o günlere doğru bir yolculuğa çıkarak 100 yaşına ulaşan özgürlük yolundan ilerlediğimizi ifade etti. Cumhuriyet’in kurulma yolunda verilen mücadelenin özgürlük aşkıyla, dönmeyi düşünmeksizin, sıcak yatakların ve sevdiklerin bırakılarak kazanıldığını; kahramanların geride evlatlarını bırakırken bir umudu bir milletle kavuşturmayı nasıl da derinden düşlediklerini ve bu düşün milletimizi Türkiye Yüzyılı’na taşıdığını ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Sadiye Kayaarslan, sözlerine “Şimdilerde mücadele kelimesini çok kullanır olduk,  hayat hızla geçen zorlu bir koşturmaca. Belki ‘biraz yorulduk bu aralar, ondandır’ diyoruz ama Milli Mücadele’yi hatırlayınca o kocaman anlam sarıyor benliğimizi, ‘yorulmaya hakkımız yok’ diyerek bükülen belimizi yeniden doğrultuyoruz. Adları saymakla bitmeyen fedakâr kahramanlar sizi anmak onurdur bize. İstiklal mücadelesinde kadın, erkek, genç, yaşlı hatta çocuk demeden tüm milletin bir olduğu günlerde canlarını hiçe sayan fedakâr kahramanlar sizi anmak ve hatırlatmak bize vazifedir. Bugün 100’den sonra emin adımlarla ilerliyoruz, özgürlük yolundayız ilelebet. 100. yaşın kutlu olsun Cumhuriyet.” diyerek son verdi.

[caption id="attachment_143055" align="alignnone" width="663"]DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri[/caption]

Delice MYO Müdürü Öğr. Gör. Nursal Koca, Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunu Anma etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Cumhuriyet’in, Türk milletinin tarihi varoluş mücadelesi olduğunu ve Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Koca, “Bu bayrak altında konuşmanın ve 100. yıla şahit olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik mesajının verildiği en kuvvetli eserdir. Dolayısıyla bu etkinliğe katılanların bir arada olmasının, bölüm ayırmaksızın bu etkinliğe gönül verip bugünün anlam ve önemini idrak etmelerini bu eserin bir kanıtı olarak görüyorum. Milli mücadelede ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında emeği olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için gazi ve şehit olan herkese Allah’tan rahmet dilerim.” dedi.

[caption id="attachment_143056" align="alignnone" width="679"]DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri DELİCE MYO’DA ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri[/caption]

Delice MYO Müdürü Öğr. Gör. Nursal Koca, konuşmasının ardından Delice MYO tarafından düzenlenen “Yüz Yıllık Birikimle Türkiye Yüz Yılında Gençlik’’ temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuran gelişmeleri anlatan slayt gösterisi ve öğrencilerimizin şiir ve müzik dinletisiyle devam eden  program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu haber toplam 40 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.