Kırıkkale ile Kırgızistan arasında önemli protokol

Kırıkkale ile Kırgızistan arasında önemli protokol
 İnternet Editörü
Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov ve eşi Nazire Akılbekov, Kırıkkale Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ile görüşen heyet ile görüşmeler sonrası iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmesi, ortak sempozyum düzenlenmesi, proje çalışmaları yapılması konusunda fikir birliğine varılarak ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

KIRGIZ KOPUZU ÇALINDI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ile gerçekleşen görüşmeye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ile Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov’un Üniversitemizde Uluslararası İlişkiler bölümünde Türkiye Bursları ile eğitim görmeye hak kazanan kızı Akilia Akılbekov da katıldı. Kırıkkale Üniversitesi Öğrencisi Akilia Akılbekov’un Kırgız Kopuzu ve Demir Ağız Kopuzu çalmasıyla başlayan görüşmede Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi hakkında bilgi verdi ve Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

kirgiz-kopuzu-calindi.jpg

ORTAK PROJE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Uluslararası faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve imzalanan ikili işbirliği anlaşmalarının aktif olarak devam etmesi için titizlikle çalışıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, ziyaretleri dolayısıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov’a teşekkür etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmesi, ortak sempozyum düzenlenmesi ve proje çalışmaları yapılması konusunda fikir birliğine varıldı ve ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

ortak-proje-calismalari-yapilacak.jpg

TÜRKÇE ÖĞRETİMİ VE TÜRK EDEBİYATI ÇALIŞMALARI

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov, Rektör Aslan’a Kırgızistan’ın yerel kıyafeti Kırgız kaftan ve kalpağı hediye ederken, Rektör Aslan ise Rektör Yardımcısı Akılbekov’a tarihi Çeşnigir Köprüsünün resmedildiği çini çalışmayı hediye etti. Görüşme sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov ve ailesi Dış İlişkiler Başkanlığı ve TÖMER’i ziyaret ederek uluslararasılaşma çalışmaları, TÖMER ve iki üniversite arasında Türkçe öğretimi ve Türk Edebiyatı ile ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.