Kırıkkale Üniversitesi ORAKAF’23'te yerini aldı

Kırıkkale Üniversitesi ORAKAF’23'te yerini aldı
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi, Kayseri’de 19 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen Orta Anadolu Kariyer Fuarı ORAKAF’23'te yerini aldı. Kırıkkale Üniversitesinin açtığı stant katılımcıların büyük ilgisiyle karşılandı.

19 ÜNİVERSİTE KATILIM SAĞLADI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığının "2023 Yılı Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları", Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı. 19 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen açılış törenine Kırıkkale Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Alanı’nda yapılan ORAKAF’23’ün açılış konuşmasını, ev sahibi Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun yaptı. Protokol konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ve davetliler, kurulan stantları ziyaret ettiler.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ STANDINA BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından kurulan stantlar, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. ORAKAF’23, 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ilki 2019 yılında, üniversiteler, kamu-özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile düzenlenen ve öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla gerçekleşiyor. Fuarın amacı, tüm gençlere öğrenim gördüğü üniversite adına bakılmaksızın birer yetenek olduklarının hissettirilmesi, istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması ve genç istihdamının desteklenmesi. Kamu kurumlarının, nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin arttırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kurumlara kazandırılması. Gençlerin işverenlerle etkileşimi artırılarak gençlerin reel sektörün beklentileri hakkında bilgileri artırılması ve kariyer farkındalıklarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

kirikkale-universitesi-standina-buyuk-ilgi.jpg

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.