Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenciler ebru sanatı yaptı

Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenciler ebru sanatı yaptı
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle misafir öğrencilere Türk kültürü ve geleneksel el sanatları uygulamalı olarak tanıtıldığı “Çalışma Atölyesi” faaliyetlerini sürdürüyor.

EBRU ÇALIŞMASI YAPTILAR

Geçtiğimiz günlerde “Keçe Çalışması” ile başlayan “Çalışma Atölyesi” etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Meslek Yüksekokulu’nda "Ebru Çalışması" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, Keskin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Güler, Fatma Şenses Sosyal Bilimler MYO Müdürü Öğr. Gör. Tuncay Erduran, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yasemin Kuşdemir, El Sanatları Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Cesur Yusuf Göker, akademik ve idari personeller, TÖMER’de öğrenim gören misafir öğrenciler ile Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri katıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte El Sanatları Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Cesur Yusuf Göker, Ebru sanatı hakkında misafir öğrencilere bilgi verdi. Öğr. Gör. Cesur Yusuf Göker, "Ebru sanatını, suda yani kitrede yapmaya başladığınızda dünyayla temasınız kesiliyor. Suyun her zaman için negatif enerjiyi aldığı bilinir. Kişinin o anki ruh hali kötüyse bu suya yansır. Renklerin bile tonu değişir. Sakin ve huzurlu olduğunuzda ise renkler capcanlı bir hale gelir. Bir anlamda ruhunuzun suya yansıması gibi" diye konuştu.

EBRU SANATIYLA İLK KEZ TANIŞTILAR

Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yasemin Kuşdemir, TÖMER öğrencileriyle birlikte ebru çalışması yaptı. Yeni tanıştıkları ebru sanatını ilginç ve keyifli bulan misafir öğrenciler, Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri ile birlikte birbirinden güzel çalışmalara imza attılar. Misafir öğrenciler, Doç. Dr. Özgür Selvi’ye ve etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Etkinlik, misafir öğrencilere yapılan ikram ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.