Kırıkkale’de öğrenciler Dilimizin Zenginliklerinde yarıştı

Kırıkkale’de öğrenciler Dilimizin Zenginliklerinde yarıştı
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren eserler netlik kazandı. İlkokul, Ortaokulu ve Liselerde yapılan yarışmalarda ortaya çıkan eserler beğeni topladı.

PROJE YARIŞMALARI SONUÇLANDI

Sözlük Özgürlüktür sloganı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kırıkkale’de ilk, orta ve liselerde proje yarışmaları düzenlendi. Danışman öğretmenler nezaretinde hazırlanan projeler Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan yürütme kurulu üyeleri incelemeye aldı. Gerçekleşen incelemeler sonucunda proje kapsamında dereceye giren projeler belirlendi. Örgün eğitimdeki tüm okulların katılabildiği yarışmada dereceye giren eserler ve öğrencilerin isimleri açıklandı.

İŞTE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

İlkokullarda Hasan Ali Yücel İlkokulundan Ela Hataş, Bahşılı Atatürk İlkokulundan Gülcan Teke, Şehit Osman Yıldırım İlkokulundan Derin Asel Lüy tarafından hazırlanan 3 eser dereceye girdi. Ortaokullarda ise Mehmet Varlıoğlu Ortaokulundan Şeyma Öktem ve Neslihan Yıldız’ın, Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulundan Miray İpek Batak’ın esere dereceye girdi. Liselerde ise Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesinden Sudem Mina Toprak, Kırıkkale Osmangazi Fen Lisesinden A.Sümeyye Torun ve Şehit Alparslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesinden Ela Nur Özçelik’in hazırladığı eser dereceye girdi.

PROJENİN AMACI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, Dilimizin Zenginlikleri Projesi okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlıyor. Bu sayede öğrenciler dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek, milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecek.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.