Kırıkkale’de öğretmenler, öğrencileri için oyun alanı çizdi

Kırıkkale’de öğretmenler, öğrencileri için oyun alanı çizdi
Kırıkkale'nin Çerikli Beldesi Atatürk İlkokulu'nda görev yapan öğretmenler, geleneksel oyunların yeniden yaşatılması için okul bahçesinde alanlar oluşturdu. Ellerine fırçaları alan öğretmenler, tebeşirle oyun alanlarını çizdi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Değerler kulübü öğretmenleri öncülüğünde başlatılan etkinlikte, öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Öğrenciler, okul bahçesinde oynanan geleneksel oyunları yeniden öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler, halat çekme, saklambaç, topaç çevirme, ip atlama, mendil kapmaca gibi oyunları oynayarak keyifli vakit geçirdi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Öğretmenler, "Geleneksel oyunlarımız, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bu oyunlar, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimine katkı sağlar. Biz de öğrencilerimizi bu oyunlarla buluşturmak istedik. Elimizdeki fırçalarla okul bahçesinde oyun alanları oluşturduk. Öğrencilerimiz de bu alanları çok beğendi. Geleneksel oyunlarımızı yeniden yaşatmak için bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

etkinlikler-devam-edecek.jpg

TEKRAR OYNAYINCA ÇOK MUTLU OLDUM

Etkinliğe katılan öğrencilerden bazıları şunları söyledi: "Geleneksel oyunları oynamak çok güzel. Eskiden oynadığımız oyunları tekrar oynayınca çok mutlu oldum." "Oyun alanlarını görünce çok heyecanlandım. Hemen oynamaya başladım." "Bu tür etkinliklerin daha çok olmasını istiyoruz."

Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.