Biçerdöverler hasat sezonuna hazırlanıyor

Biçerdöverler hasat sezonuna hazırlanıyor
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni yıl hasat sezonunda biçerdöverlerin güvenli ve verimli çalışmasını sağlamak amacıyla biçerdöver kontrolörleri yetiştirme kursu düzenledi.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İl ve ilçelerde çalışan teknik personellere yönelik düzenlenen kurs, Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda başladı. Kursun açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, biçerdöverlerin modern tarım işletmelerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hasat döneminde biçerdöverlerin güvenli ve verimli çalışması, ürünün kalitesi ve verimi açısından büyük önem taşımaktadır.”

buyuk-onem-tasiyor.png

TEKNİK ÖZELLİKLERİ, KULLANIMI

“Bu nedenle, biçerdöver operatörlerinin gerekli eğitimleri alması gerekmektedir. Bu kapsamda düzenlediğimiz kursta, katılımcılara biçerdöverlerin teknik özellikleri, kullanımı ve bakım onarım konularında bilgiler verilecektir" dedi. Bir hafta sürecek kursun bitiminde sertifikalarını almaya hak kazanan teknik personeller, hasat döneminde sahada görev alacaklar.

EĞİTİMDE VERİLEN KONULAR

Biçerdöverlerin teknik özellikleri, kullanımı ve bakım onarım konularında verilen eğitimlerin içeriği şu şekilde; Biçerdöverin parçaları ve işlevleri, Biçerdöverin motoru ve çalışma sistemi

Biçerdöverin transmisyon sistemi, biçerdöverin aksamı ve çalışma sistemi. Biçerdöverin bıçak sistemi ve çalışma sistemi. Biçerdöverin tırmık sistemi ve çalışma sistemi Biçerdöverin aspiratör sistemi ve çalışma sistemi, biçerdöverin emiş sistemi ve çalışma sistemi, biçerdöverin temizleme sistemi ve çalışma sistemi.”

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.