Düve desteğinde yarın son!

Düve desteğinde yarın son!
 Muhabir
Hayvan yetiştiricilerinin mağdur olmaması için uzatılan Damızlık Düve alım desteği 9 Ocak 2024 bugün itibariyle sona eriyor.

MESAİ BİTİMİNE KADAR YAPILABİLECEK

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen destekleme başvurularının 9 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldığı açıklanmıştı. Destek başvuruları bugün itibariyle sona eriyor. Başvuruların İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılabileceği belirtilen açıklamada, “Düve Alım Desteği Başvuru Süresi 09.01.2024 tarihi itibariyle sona eriyor. Üreticilerimiz bugün mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilir” ifadelerine yer verildi.

mesai-bitimine-kadar-yapilabilecek.png

İŞTE DESTEK MİKTARLARI

Üreticiler için avantajlı olan düve alım desteği kapsamında desteklemeye esas damızlık gebe düve fiyatının 100 bin TL/Baş, 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır fiyatının 50.bin TL/Baş, damızlık gebe manda fiyatının 70 bin TL/Baş, 8-15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatının 35.bin TL/Baş olarak uygulanacağını ve hayvanların düve yetiştirici merkezleri ile hastalıktan ari işletmelerden temin edilmesi halinde %50, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile Yetiştirici ve Üretici Örgütlerinden temin edilmesi halinde %30 hibe desteğinde bulunulacağı bildirildi.

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum