Kırıkkale Belediyesi’nde en düşük maaş 29 bin TL oldu

Kırıkkale Belediyesi’nde en düşük maaş 29 bin TL oldu
 Muhabir
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, toplu sözleşme dönemi olmamasına rağmen kadrolu işçilerin maaşına yüzde 50 oranında ek zam yaptı. Şirket Personeli maaşı ise memur maaş oranında yüzde 49.25 artış sağlanacak.

EN DÜŞÜK 29.250 TL OLDU

Kırıkkale Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokolle Kırıkkale Belediyesi kadrolu işçilerinin maaşlarına zam yapıldı. Ek protokole belediye kadrolu işçi çalışanın 610 TL olan yevmiyesine yüzde 50 oranında zam yapılarak 910 TL’ye yükseltilmiş oldu. Ek protokol ile kadrolu işçinin maaşı ek sosyal haklar ile birlikte en düşük 29.250 olarak belirlenmiş olacak. Ayrıca Kırıkkale Belediyesi bünyesinde çalışan şirket işçilerinin maaşları da toplu sözleşmesi gereğince memur maaş zam oranı olan yüzde 49,25 oranında artırılarak 543 TL’den 810 TL’ye yükseltilmiş oldu. En düşük bekar şirket çalışanı da maaşı da 24.300 TL olacak.

BÜTÇEMİZİ VERİMLİ KULLANIYORUZ İSRAFTAN KAÇIYORUZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan arasında imzalanan ek protokolde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı; “maaş zammının tüm mesai arkadaşlarımız için hayırlı ve bereketli olmasını dilerim” diye konuştu. Kırıkkale için gece gündüz demeden mesai arkadaşları ile birlikte çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Saygılı “Belediyemiz bütçesini doğru kullanıyor, israftan kaçınıyor, yerinde kullanıyoruz. Kırıkkale Belediyesi en çok yatırım yaptığı dönemi geri de bıraktık.” İfadelerini kullandı.

ENFLASYONA KARŞI İŞÇİMİZİ KORUYORUZ

Asgari ücretin yeniden belirlendiği bu dönemde işçi arkadaşlarımızın da maaşlarında ki farkları gidermek istedik. Ek protokol yaparak neticede yevmiyelerinde yüzde 50 oranında artışa gittik. Ek protokol neticesinde en düşük kadrolu işçimizin maaşı 32 bin 750 TL olacak. Şirket personelimizin maaşlarına da toplu sözleşme döneminde memur maaş oranında zam yapılmasını karar altına almıştık. Ocak ayında memurlarımıza yapılan yüzde 49,25 oranında ki artışı şirket işçilerimizin de maaşlarına yansıtacağız. Bekar bir şirket personelimiz ise 24.300 TL tutarında maaş almış olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Böylelikle işçi kardeşlerimizin maaşlarını enflasyona karşı koruyoruz” ifadesini kullandı.

GÜÇLÜ BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR

Kırıkkale Belediyesi personelinin her daim yanlarında olduklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Gönlümüz daha fazla oranda zam yapılması yönünde ancak uzun süren pandemi dönemi, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem acısı gibi üst üste yaşanan krizlerden Kırıkkale Belediyesini en az etkilenerek bu ortamdan çıkarmak istiyoruz. Bizlerin her zaman yanında duran güçlü bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, işçilerimizi ve memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz anlayışı ile imkanlarımız ölçüsünde en üst seviyede maaşlarda iyileştirmeye gittik” dedi.

ALIN TERİNİN EMEĞİN BAYRAMI OLDU

Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan’da, “Milletimize Belediyemizin güzel hizmetlerini götüren Belediye emekçileridir. Şehrimizin her yerinde işçilerimizin imzası ve alın teri vardır. Bu emeğin kıymetini bilen ve çalışanlarını düşünerek Ek Protokol imzalanmasında büyük emekleri geçen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı 'ya üyelerimiz adına teşekkür ederiz.” İfadesini kullandı.

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi