Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı

Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı
 Muhabir
MKE A.Ş. Kırıkkale Fabrikalarında da yetkili olan Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında sürdürülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış arabulucu süreci başlamıştı.

MESS TEKLİFİNİ ARTIRDI

Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren arabulucu süreci başlayan Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında sürdürülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine İstanbul’da devam edildi. Resmi arabulucu Prof. Dr. Muhittin Astarlı başkanlığında yapılan toplantıların ardından gerçekleşen görüşmelerde işveren temsilcisi sözleşme tekliflerinde artışa gitti. MESS, toplantıda 1 Eylül 2023'ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. 6 ay için daha önce yaptığı % 35 zam teklifini % 50' ye, yine 1 Eylül 2023' ten geçerli olmak üzere sosyal haklara ilk yıl için daha önce yaptığı % 65 lik zam teklifini ise %80' e çıkardığını iletti.

mess-teklifini-artirdi.jpg

KAZANILMIŞ HAKLAR GERİ VERİLEMEZ

Görüşmelerle ilgili Türk Metal Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklamada “Ücret ve sosyal haklarda teklifini artıran MESS ayrıca, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasını kaldırmak başta olmak üzere, kazanılmış haklarımızı geriye götürecek tekliflerinin hepsini yinelemiş, masada tutmaya devam etmiştir. Heyetimiz gerek kazanılmış haklarımızı geriye götürmek isteyen işveren talepleri, gerekse yapılan zam tekliflerinin kabul edilemez olması sebebi ile görüşmeyi sonlandırarak masadan kalkmıştır. Başta değerli Türk Metalli metal emekçileri olmak üzere, tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi