Kırıkkale’de yüzde 50 hibe ile süt işletmesi kurdu

Kırıkkale’de yüzde 50 hibe ile süt işletmesi kurdu
 Muhabir
Kırıkkale merkeze bağlı Ahılı köyünde girişimci Habib Albayrak, Tarım Bakanlığının Kırsal Kalkına Yatırımları Desteklenmesi Projesi kapsamında yüzde 50 hibeli destekle süt işletmesi kurdu.

GÜNLÜK TAZE SÜT

Kırıkkale İl Müdürü Fatih Ateş beraberinde Balışeyh Kaymakamı Ramazan Çelebi, İl Genel Meclis Üyesi Nuri Köksoy, İl Müdür Yardımcısı ve İlçe Müdürleriyle birlikte Merkez’e bağlı Ahılı Köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Projesi kapsamında yüzde 50 hibeli süt işletmesine ziyarette bulundu. Yüzde 50 hibeli ahır ve makine ekipman desteği ile kurulan Habib Albayrak’a ait süt işletmesini ziyaret eden heyet çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Süt işletmelerinde modern ekipmanlar kullanarak üretim sürecini daha verimli hale getirmek, ürün kalitesini artırmak ve güvenilir gıdaya ulaşmak için yapılacaklar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

gunluk-taze-sut.jpg

KIRSAL KALKINMA YATIRIM PROGRAMI

Kırsal kalkınma yatırım destek programı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen, kırsal alanların ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamaya yönelik hibeler ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından sermaye yatırımları yapılan bir kırsal kalkınma programıdır. Tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilir. Hem ihalelere katılmak hem de TDK'ya proje sunmak isteyenler, Ulusal Hayvan Kayıt Sistemi ya da Ulusal Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekir.

kirsal-kalkinma-yatirim-programi.jpg

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi