Adalet, nefes almak gibi zorunludur

Adalet, nefes almak gibi zorunludur
 Muhabir
Kırıkkale’de vatandaş ile idare arasında çıkan ihtilafların çözümünde “Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Rolü” kapsamında toplantı düzenlendi. Kırıkkale’ye gelen Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve beraberindeki...

Kırıkkale’de vatandaş ile idare arasında çıkan ihtilafların çözümünde “Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Rolü” kapsamında toplantı düzenlendi. Kırıkkale’ye gelen Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve beraberindeki kamu denetçileriyle birlikte vatandaşlarla bir araya geldi.

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU’NUN ROLÜ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, vatandaş ile idare arasında çıkan ihtilafların çözümünde “Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Rolü” kapsamında Kırıkkale’ye gelen Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve beraberindeki kamu denetçileriyle birlikte gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlarımızla bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantı, Kamu Denetçiliği Kurumu’nu anlatan tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

ÖNCELİĞMİZ İNSAN VE MİLLETTİR

Vali Mehmet Makas toplantıda yaptığı konuşmasında, her şeyden önce insanın mutluluğunun geldiğine değindi. Makas, “inancımız ve milli duruşumuzun gereği olarak önceliğimiz insan ve millettir. Tebaasını rahat ettiremeyen, duasını alamayan devletlerin yaşama imkânı ve ihtimali olmadığını belirten Makas, ” Biz devleti adaletin, emniyetin, ehliyetin, meşveretin ve maslahatın üzerine şekillendiriyoruz. Ama bu beş müessesenin de denetlenmesi esastır. İnşallah millet tarafından kabul görmüş bir kurum olan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun etkinliği zamanla daha çok artar. Ve idare ile vatandaş arasındaki meseleler mahkemelere gidilmeden hızlı bir şekilde ve sulh yoluyla çözülür. Temennimiz ve duamız budur.” dedi.

CİMER VE AÇIK KAPI ÇÖZÜM YOLUDUR

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoçoğlu konuşmasına devletin temelinde adalet olduğunu, adaletin nefes almak gibi zorunlu bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ülkemizde ve bütün dünyada yargı dışında alternatif çözüm yolları üretildiğine değinen Malkoçoğlu, ülkemizde CİMER, Açık Kapı ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bu çözüm yollarından olduğunu ifade etti. Malkoçoğlu devletle idare arasında ortaya çıkan sorunların çözümünde Kamu Denetçiliği Kurumu’nun öneminden ve kurumun işlevsel yapısından bahsederek sözlerini tamamladı.

VATANDAŞLARIN SORULARI CEVAP BULDU

Konuşmaların ardından program Kamu Başdenetçisi ve kamu denetçilerinin moderatörlüğünde vatandaşların kamu ile yaşadığı sorunları dinlemesiyle devam etti. Vatandaşların yaşadığı sorunları tek tek dinleyerek not alan ve cevaplandıran Sayın Valimiz, toplantıya katılımlarından dolayı tüm Kırıkkale halkına teşekkür etti. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra Vergi Mahkemesi Başkanı Ömer Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Baro Başkanı Av.Mutlu Korkmaz, İl Protokolü, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçileri Arif Dülger ve Sadettin Kalkan, Kaymakamlar, STK temsilcileri, kamu personelleri, muhtarlar, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.