Aşçı adaylar hünerlerini sergiledi   

Aşçı adaylar hünerlerini sergiledi   
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 26-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen "İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı" adlı ulusal...

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 26-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen "İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı" adlı ulusal yemek hazırlama yarışmasına Kırıkkale’yi temsilen katılan Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hazırlama bölümü öğrencileri yaptıkları yemekler ile büyük beğeni toplayarak gümüş madalya kazandılar.

43 İL’DEN 57 OKUL KATILDI

Geleceğimizin teminatı öğrencilere,  geçmişini tanıyıp Osmanlı’ya ait mutfak kültürüne dikkat çekmek ve yeni nesil aşçılık eğitimi alan genç aşçılara fırsat sunulan yarışmada Türkiye’nin 43 ilinden 57 okul 4'er kişilik ekiplerle yarıştı. Öğrenciler Osmanlı Mutfağından yemekleri günümüz mutfak anlayışıyla harmanlayarak jürinin tadımına sundular. Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri de Osmanlı esintileri barındıran sütlü badem çorbası, bıldırcın dolması, samsades tatlısı ve menekşe şerbeti içeren menülerini 3 saat içinde hazırlayıp jürinin beğenisine sundu.

SUNUMLARIYLA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Öğretmenleri Erhan Çağlayan  ve Sibel Özçam yönetiminde Osmanlı mutfağını  sergileyen Yenimahalle Şehit Ali Tonga MTAL öğrencileri Buse Güldüren, Ceren Güler, Hatice Saraç, Ayşegül Önger, Zeynep Sümeyye Yıldız ,Merve Yalçın yemek ve sunumlarıyla  büyük beğeni topladılar. Yarışma ekibi yarışmada ikinciliği kazanıp gümüş madalya ile Kırıkkala’ye döndü. Okul Müdürü  Şengül Doğan “Öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin sergilenmesi, okuldaki Yiyecek ve İçecek Hazırlama bölümleri ile Osmanlı Mutfağı hakkında farkındalık uyandırmak için düzenlenen yarışma aynı zamanda Türk yemek kültürünün tanınırlığını artırmayı hedefliyor. Osmanlı yemeklerinin  tanıtıldığı Bolu‘da ilimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek ve derece alıp bizleri onurlandıran öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.