Aşılamada 100 bin nihayet geçildi

Aşılamada 100 bin nihayet geçildi
KIRIKKALE'DE 116 GÜNLÜK SÜREDE 101 BİN 372 DOZ AŞILAMA YAPILDIKoronavirüs salgınına karşı mücadelede en önemli silah olarak görülen aşılama çalışmalarının devam ettiği Kırıkkale'de nihayet yüz bir rakamı geçildi. Kırıkkale'de...

KIRIKKALE'DE 116 GÜNLÜK SÜREDE 101 BİN 372 DOZ AŞILAMA YAPILDI

Koronavirüs salgınına karşı mücadelede en önemli silah olarak görülen aşılama çalışmalarının devam ettiği Kırıkkale'de nihayet yüz bir rakamı geçildi. Kırıkkale'de 10 Mayıs Pazartesi itibariyle 101 bin 372 doz aşılama yapıldı. Toplamda 41 bin 634 kişi ise aşılama sürecini ikinci doz aşısını olarak süreci tamamladı.

116 GÜNDE 101 BİN AŞILAMA

COVİD-19 virüsüyle mücadele kapmasında Kırıkkale'de Ocak ayında başlayan aşılama çalışmalarında yaklaşık 5 ay geride bırakıldı. 14 Ocak'ta 5 bin 200 doz aşının gelmesiyle birlikte başlayan aşılama çalışmaları geride bıraktığımız 116 günde 278 bin 703 nüfuslu Kırıkkale'de 101 bin 372 doz aşı kullanılmış durumda. 59 bin 738 kişiye ilk doz aşı uygulaması yapılırken, 41 bin 634 kişiye ikinci doz aşı yapılarak aşılamaları tamamlandı. Kırıkkale aşılamada komşu illeri arasında 3 ilin gerisinde kalırken, 2 ilden fazla aşılama yaptı. Buna göre Kırıkkale'nin komşularından başkent Ankara'da 2 milyon 13 bin 632 doz aşı kullanılırken, Çorum'da 207 bin 254, Yozgat'ta 138 bin 160, Kırşehir'de 91 bin 712 ve Çankırı'da 76 bin 508 doz aşı kullanıldı.

ELİMİZDEKİ TEK SİLAH AŞI

Koronavirüs salgınında tam kapanma sürecinin yaşandığı Kırıkkale'de Sağlık Bakanlığının aşılama takvimine göre risk grubunda sisteme tanımlanan gruplardan başlayan aşı uygulamaları devam ediyor. Risk grubuna dahil olan muhtarların da aşılanmasına başlanmış durumda. İlk doz aşısı tamamlanan 59 bin 738 kişinin de ikinci dozlarını yaptırmalarının ardından Kırıkkale'de nüfusun yüzde 40'a yakını aşılanmış olacak. Salgın Kırıkkale'de de can almaya devam ederken, yetkililer virüse karşı elimizde bulunan tek silah konumunda bulunan aşılama çalışmalarının daha hızlı ilerleyebilmesi için sırası gelenlerin randevu alarak aşılarını yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

AŞI YAPTIRACAKLAR TAM KAPANMADAN MUAF

Şu anda Kırıkkale'de Sinovac aşısı aile hekimlikleri dahil tüm sağlık kuruluşlarında yapılabildiğini hatırlatan yetkililer, BioNTech aşısının ise saklama koşulları nedeniyle Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılabildiğini hatırlattı. Aşılamanın tam kapanma sürecinde de devam ettiğini belirten yetkililer "17 günlük tam kapanma döneminde aşı randevusu alanlar kısıtlamalardan muaf. Randevu belgesini gösterenler hastanelere ya da aile sağlığı merkezlerine giderek aşısını olabiliyor. Sırası gelen tüm vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını yaptırsın. Önemli olan aşının bir an önce yapılıp, toplumda bağışıklık sisteminin oluşturulması ve toplumun, herkesin normal koşullara dönecek boyutlara gelmesidir" ifadelerine yer verdi.   HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.