Bilim insanı Ruşen Keleş’in ismi Yahşihan’da yaşayacak

Bilim insanı Ruşen Keleş’in ismi Yahşihan’da yaşayacak
Yahşihan Belediyesi, Türkiye’de kentleşme, kent hukuku, kent bilim ve yerel yönetimler konusunda çığır açmış bir bilim insanı olan Prof. Dr. Ruşen Keleş ismini Yenişehir Mahallesi’nde bir sokağa vererek açılışını gerçekleştirdi.

HEP BİRLKİTE KURDELE KESİLDİ

Prof. Dr. Ruşen Keleş’inde katılım sağladı program Yahşihan ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde gerçekleşti. İsminin sokağa verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Ruşen Keleş, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti. Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Prof. Dr. Kemal Görmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Yenişehir Mahallesinde bulunan 294. Sokakta yapılan programda kurdele kesilerek açılış gerçekleşti.

bilim-insani-rusen-kelesin-ismi-yahsihanda-yasayacak.jpg

KENDİSİ ÇIĞIR AÇMIŞ BİRİSİ

İlk olarak açılış konuşmasını yapan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu konuşmada, “Üzerinde bulunduğumuz 294. Sokağımıza kentleşme bilimine kazandırdığı yüzlerce eserleri ile Türkiye’de kentleşme, kent hukuku, kent bilim ve yerel yönetimler konusunda çığır açmış bir bilim insanı olan Prof. Dr. Ruşen Keleş hocamızın ismini vermiş olmaktan son derece gurur duyuyorum. Kıymetli hocamızın ismi gelecek nesiller için daima sokağımızda yaşayacak. Türk toplumuna, yerel yöneticilere kazandırdığı her şey için kendisine Yahşihan halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca programımıza katılımlarından dolayı Kırıkkale Valimiz Sn. Mehmet Makas’a, Kaymakamımız Sn. Ender Faruk Uzunoğlu’na, Sn. Prof. Dr. Ruşen Keleş’e, Prof. Dr. Kemal Görmez’e, kıymetli akademisyenlerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

SAĞLIĞINDA KIYMET VERMEK LAZIM

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas yapmış olduğu konuşmada, “Bugün benim için mutluluk kaynağı hem de gurur kaynağı olan bir vesile ile bir araya geldik. Ben denizde şu an ismini verecek olduğumuz Ruşen hocamızın öğrencisiyim. Lüksek lisans öğrenimimde bizlere çok güzel aktarımları oldu. Kırıkkale’mizi şereflendirdiğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bir âlim demek âlem demek. Dolayısıyla hocam bir asırlık ömründe hep bilime, insanlığa, kentleşmeye, insanın yarınlarına hizmet etmiş hakikaten sahasında sadece Türkiye’de değil dünyada isim yapmış bir büyümüzdür. Değerlerimize sağlığında kıymet vermek lazım. Bu değeri kendilerine sokağa isim vererek belediye başkanımıza, meçlimize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Allah hocamızı başımızdan eksik etmesin.” İfadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Prof. Dr. Ruşen Keleş yapmış olduğu konuşmasında, “Bugün benim açımdan çok heyecan verici bir etkinlikte bulunmak için Ankara’dan buraya geldim. Bildiğiniz gibi Kırıkkaleli değilim. Kırıkkale’ye bir takım hizmetler yapmış olmalıyım ki Yahşihan Belediyesine ve onun sakinlerine büyük bir incelik göstererek adım bir sokağa verilmiş olsun. Bugün bu güzel sokağa benim adımı verme inceliğini gösteren Yahşihan Belediyesi’nin sayın başkanına, meclis üyelerine ve aynı duygularla hitap etmek istiyorum ki ve diyorum ki böyle bir etkinliğin benim için önemi bundan sonra bu belediyenin sakinleri için yapacağım hizmetler için özendirici bir faktör olacaktır şeklinde değerlendirilmeli. Bu vesileyle Valimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.