Bizim kadınlarımızın kahramanlıkları saymakla bitmez

Bizim kadınlarımızın kahramanlıkları saymakla bitmez
Kırıkkale Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu “Eğer geleceğin...

Kırıkkale Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu “Eğer geleceğin büyük Türkiye'sini inşa etmek gibi bir hedefimiz varsa bunu kadınlarımızla birlikte yapacağız. Bizim kadınlarımızın kahramanlıkları saymakla bitmez” diye konuştu.

SERGİ AÇILDI

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Kırıkkale’de kutlama etkinliği düzenlendi. İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen program, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bölümleri Başkanı Prof. Dr. Zeynep Tezel’in konuşması,  şiir ve koro dinletisi ile devam etti. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, programın ardından Kadın Kooperatifleri ile Halk Eğitim Merkezindeki kadın kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünleri sergisini gezdi. Programa Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TÜRK GELENEĞİNDE KADININ YERİ HEP VAR OLMUŞTUR

Etkinlikte konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Milletimizin diğer milletlerin içinde kendisine münhasır bir yeri var. Antik Roma'da evlenmekle beraber kadın hem hak ehliyetini hem de mal varlığını kaybederken, eski Türklerde yapılan evliliklerde kadın hak ehliyetini koruduğu gibi ailenin mal varlığına da eşleriyle beraber ortak oluyordu. Çok önemli bir şey bu. Antik Roma'da bunlar ola dursun, aynı dönemde Asya'da bizim Saka Devleti adında bir devletimiz vardı.  Saka Devleti'nin hükümdarı Tomris hatundu. Ordusunun başına geçti. Dönemin süper güçlerinden bir tanesi olan Pers İmparatorluğu'na karşı Herodot’un deyimiyle o zamana kadarki tarih sahnesinde yer almış en kanlı savaşlardan bir tanesine liderlik yaptı. Sadece Tomris Hatun özelinden gitmek istemiyorum. Bizim devlet geleneğimizde, eski Türk geleneğinde kadının, hatunun her zaman devlet protokolünde yeri olmuştur. Devlet işlerinde söz sahibi olmuştur. Kurultay toplandığı zaman Hakan'la beraber yan yana oturur, kendi görüşlerini söyler, karar alma mekanizmasına bilgisiyle, görgüsüyle, deneyimiyle katkıda bulunurdu. Kimisi böyle devlet işlerinde iştigal eder, kimisi naibe unvanıyla, devleti yönetir, kimisi de bizatihi devlet başkanlığı vazifesini tıpkı Tomris Hatun'daki gibi yerine getirirdi. Bizim kadınlarımızın kahramanlıkları saymakla bitmez. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Şerife Bacılar, Çete Ayşeler, Halime Onbaşılar, Halide Çavuşlar bunların hepsi erleriyle beraber savaşta kendi vazifelerini, vatan savunması görevlerini yerine getirdiler." ifadelerine yer verdi.

KADINLARIMIZLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Sadece tarihimizde değil günümüzde de kadınlarımızın kahramanlıkları, fedakarlıkları ve özverileri ile örneklerde bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, Bingöl'de beş çocuğu ile beraber bayram alışverişi sırasında patlatılmak üzere olan canlı bombaya canını siper eden Hatice Belgin'i de unutmadı. Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasını, "Eğer geleceğin büyük Türkiye'sini inşa etmek gibi bir hedefimiz varsa bunu kadınlarımızla birlikte yapacağız, yan yana yapacağız. 8 Mart münasebetiyle başta şehit eşlerinin, şehit annelerinin, en yakınımızdan başlayarak ailemizin fertleri olan kadınların, ilimizdeki kadınların, ülkemizdeki ve dünyadaki kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum." sözleriyle sonlandırdı. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.