Bozdağ: “Basın, halkın sesi olma misyonunu üstlenmektedir”

Bozdağ: “Basın, halkın sesi olma misyonunu üstlenmektedir”
 Muhabir
CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Bozdağ “ “Cumhuriyetimizin temel değerleri doğrultusunda, basın özgürlüğü ve demokrasiyi savunan cesur gazeteciler, toplumu bilinçlendirme, halkın sesi olma misyonunu üstlenmektedir” diye konuştu.

GAZETECİLİK, TOPLUMUN VİCDANIDIR

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ açıklamasında “Bugün, demokrasi mücadelesinin öznesi, aydınlanmanın kılavuzu ve Atatürk'ün izinde ilerleyen gazeteci arkadaşlarımızın özel günüdür. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Atatürkçü düşünce ve devrimci ideallerle yoğrulmuş bir toplumda, basının özgürlüğü ve tarafsızlığının önemini bir kez daha hatırlatma fırsatı sunmaktadır. Cumhuriyetimizin temel değerleri doğrultusunda, basın özgürlüğü ve demokrasiyi savunan cesur gazeteciler, toplumu bilinçlendirme, halkın sesi olma misyonunu üstlenmektedir. Atatürk'ün ifadesiyle, "Gazetecilik, toplumun vicdanıdır." Bu bilinçle, değerli basın mensuplarının fedakârca yürüttüğü bu kutsal görevi takdirle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Bozdağ “Devrimci bir bakış açısıyla, basın mensuplarının sorumluluklarının sadece haber yapmakla sınırlı olmadığını biliyoruz. Toplumun sorunlarına duyarlılıkla yaklaşıp, eşitsizliklere karşı durarak, demokrasi ve özgürlük mücadelesine omuz verdiğiniz için sizlere minnettarız. Atatürk'ün öğretileri doğrultusunda, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizler, demokrasinin kalesinde aydınlık yarınlara giden yolda rehberlik eden güçsüzlerin sesi oldunuz. Bu vesileyle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, devrimci basın geleneğine uygun bir şekilde, daha adil ve özgür bir toplumun inşası için birlikte yürüme kararlılığımızı yineleyerek, mücadelemizi sürdüreceğimize olan inancımızı paylaşıyoruz. Sağlıklı ve özgür bir basın için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.