Çerikli'de sel baskını

Çerikli'de sel baskını
KASABA İÇERİSİNDEN GEÇEN ÇITIRIK DERESİ TAŞTI EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTIn yılların en kurak mevsimlerinden birisini yaşayan Kırıkkale bölgesine yağışlar geçte olsa geldi ancak pir geldi. Son günlerde meydana gelen şiddetli...

KASABA İÇERİSİNDEN GEÇEN ÇITIRIK DERESİ TAŞTI EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

n yılların en kurak mevsimlerinden birisini yaşayan Kırıkkale bölgesine yağışlar geçte olsa geldi ancak pir geldi. Son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar bazı bölgelerde sele neden oldu. Çerikli kasabasında Çıtırık deresinin taşması sonucu birçok ev, işyeri ve bahçeyi su bastı. Belediye ekipleri ve Kırıkkale İl Özel idaresine bağlı ekipler ihbar üzerine olay yerine gelerek çalışma gerçekleştirdi.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Yağışsız kış mevsiminin ardından Haziran ayına kadar yeteri yağışı alamayan, tarım arazilerinin büyük ölçüde kuraklıktan etkilendiği Kırıkkale'de yağışlar geç geldi ancak pir geldi. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış Kırıkkale merkez başta olmak üzere ilçe, kasaba ve köylerde etkili oldu. Şiddetli yağış özellikle Delice ilçesine bağlı Çerikli kasabasında tahribata neden oldu. Kasaba içerisinden geçen Çıtırık deresinin taşması sonucu bölgede bulunan bazı ev, işyeri ve bahçeleri su bastı. Sanayi bölgesinde ise bazı tarım makineleri ve otomobiller sular altında kaldı. İhbar alınması üzerine Çerikli Belediyesi ile Kırıkkale İl Özel İdaresine bağlı ekipler harekete geçerek sel felaketinin meydana geldiği alanlarda çalışma yaptı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin selin yaşandığı bölgelerde yapılan çalışmaları yakından takip ederek ekipleri yönlendirdi.

KIRIKKALE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İhbarın alınmasının ardından ekiplerin harekete geçtiğini ve çalışma başlattığına açıklayan Kırıkkale Valiliği "Bugün öğle saatlerinde başlayan etkili sağanak yağış neticesinde Delice İlçesi Çerikli Beldesinin içinden geçen Çıtırık Deresinden sel gelmesi nedeniyle,beldedeki bazı evlere ve dükkânlara kısmen su girmiş olup, sel sonucunda yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır. Sel dolayısıyla Gökçebel Mahallesinde bir vatandaşımıza ait kümes hayvanları (40 adet) telef olmuştur. İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları ve Belediye ekiplerinin müdahalesi sonucu sel suları büyük ölçüde çekilmiş olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

AHILI'DA YOL ULAŞIMA KAPANDI

Diğer taraftan Kırıkkale Merkeze bağlı Ahılı köyünde de şiddetli sel Ahılı-Kırıkkale merkez yolunu ulaşıma kapattı. Yoldan geçemeyen vatandaşların araç içerisinde mahsur kaldığı ihbarı üzerine İl Özel İdaresine bağlı ekipler harekete geçerek yolu yeniden ulaşıma açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Valiliği "İl Merkez Ahıllı Mahallesi, Körkuyu mevkiinde bağ ve bahçelere ulaşım sağlayan yolun aşırı yağış ve yolun dere yatağından geçmesi sebebiyle gölet oluşmasına bağlı olarak kapandığı ve yol kenarında park halinde bulunan 5-6 araç içerisinde bulunan 10 şahsın mahsur kaldığı ihbarı alınması üzerine bölgeye ulaşan İl Özel İdare ekipleri yolda biriken suları tahliye ederek yolu ulaşıma açmıştır. Su baskınından zarar gören hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.