CHP'Lİ ÖNAL MKE İŞE ALIM KRİTERLERİNİ SORDU

CHP'Lİ ÖNAL MKE İŞE ALIM KRİTERLERİNİ SORDU
Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesinde MKE’nin işe alım kriterlerini sordu. Önergeyi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması bekleniyor.HABER: TAHİR ERDEMŞEHRİN GELİŞMESİ...

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesinde MKE’nin işe alım kriterlerini sordu. Önergeyi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması bekleniyor.

ŞEHRİN GELİŞMESİ VE BÜYÜMESİNDE FAKTÖR OLMUŞTUR

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “MKE Kurumu 30/6/2021 tarih ve 7330 sayılı yasa ile Anonim Şirkete dönüştürülmüştür. Kurumun A.Ş olmasının ardından; personel alımında yaşananlar, iş güvenliği hakkındaki tartışmalar zaman zaman yerel ve ulusal basınında yer almıştır. Kırıkkale’de kurulan ata dede yadigârı kurum, pek çok kişiye ekmek vermiş, yıllarca şehrin gelişmesi ve büyümesinde en önemli faktör olmuştur. Kırıkkale’de bulunan fabrikalar daha işlevsel, daha üretken hale getirilmeyi beklerken Kırıkkale’ ye kurulması gereken birçok entegre tesis ve fabrika başka illere yapılmış, hatta bazıları Kırıkkale’den taşınmıştır. Şirketleşme sürecinin ardından şeffaf yapısını kaybeden MKE’de, işçi alımları da sık sık tartışma konusu olmuştur.  Kırıkkale’de iş bekleyen on binlerce genç varken, ikamet şartı da aranmadan işçi alımları yapılmış, Kırıkkale de yaşayan gençlere yine sıra gelmemiştir. İşçi alım başvuruların kariyer.net üzerinden, şeffaf sınavla yapılacağı ilan edilmiş, ancak yapılan sınavların birçoğunun sonucu dahi açıklanmamıştır. Tüm bu yaşananlar sınavların şeffaf yapılmadığı algısının güçlenmesine sebep olmuştur. Tüm bu yaşananlar iş bulma umuduyla yıllardır MKE’de işe girmeyi bekleyen vatandaşlarımızın “dayısı olanın işi yürüyor” düşünceleri ile umutlarını bir kez daha kaybetmesine sebep olmuştur. MKE A.Ş kurumunda işe alım süreci nasıl işlemektedir? İşe alım kriterleri neye göre belirlenmektedir? Kurum tarafından ilan yapılmadan işe alımlar olmuş mudur? Bu suretle işe başlayan kişi sayısı kaçtır? Kurum A.Ş olduktan sonra kaç kere sınav yapılmış, kaç sınavın sonucu hala açıklanmamıştır? Sınav sonuçlarının açıklanmama gerekçeleri nelerdir?  Son işçi alımlarında MKE Silah Fabrikasında evli olan kişilerin aynı anda işe başlatıldığı yönünde yerel basında çıkan haberler doğru mudur?” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.