ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!
 Muhabir
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle desteklerden yararlanamayan çiftçilerin...

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle desteklerden yararlanamayan çiftçilerin yapılan değişiklikle artık desteklerden yararlanabileceği bildirildi.

DESTEKLERDEN YARARLANABİLECEK

Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri ‘Taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticiler de tarımsal desteklerden yararlanabilecek. Diğer taraftan hazineden kiralanan alanlarda ÇKS’ye kayıt yapılırken asgari tarımsal büyüklük şartının aranmayacağı bildirildi. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Üretim planlaması kapsamında bir uygulamamızı daha hayata geçirdik. Üretim yapılan tüm alanları kayıt altına alarak sisteme dâhil edecek, çiftçilerimizi tarımsal desteklerden azami derecede yararlandıracağız. Türkiye Yüzyılı’nı üretimin ve üreticinin yüzyılı yapacağız” şeklinde ifade edildi.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.