Denetimli serbestlik hükümlülerine yönelik bilgilendirme semineri

Denetimli serbestlik hükümlülerine yönelik bilgilendirme semineri
 Muhabir
Doç. Dr. Rumeysa Akgün tarafından yükümlülere yönelik bilgilendirme semineri verildi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kırıkkale Üniversitesi arasında imzalanan “Mahkemelerce Haklarında Tedbir Kararı Verilen Hükümlülerin Rehberlik ve İyileştirme Çalışmalarına İlişkin İkili İş Birliği Protokolü” kapsamında bilgilendirme semineri verildi.

SUNUMLAR YAPILDI

Kırıkkale Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, sosyal sorumluluk ve toplumsal katkıdan sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kübra Arslan, Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Kaplan, Keskin Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, haklarında denetimli serbestlik kararı bulunan hükümlüler, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ile Keskin Açık Cezaevi personeli katıldı. Doç. Dr. Rumeysa Akgün, aile içi iletişim, sağlıklı ve sağlıksız aile, anne ve baba tutumları konularında katılımcılara sunum ve uygulamalar eşliğinde bilgi verdi. Seminer sonrasında Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Rektör Aslan’a teşekkür ederek plaket verdi. Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Kaplan, Doç. Dr. Rumeysa Akgün’e verdiği değerli bilgiler dolayısıyla teşekkür ederek plaket ve çiçek verdi.

denetimli-serbestlik-hukumlulerine-yonelik-bilgilendirme-semineri-1.jpg

TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİ KAPSAYACAK ÇALIŞMALAR

Seminer sonrasında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme konularında Üniversitemizi daha iyi seviyelere getirme, paydaşlarımıza yönelik hizmet kalitesini artırma çabamızı sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı alanında da gösteriyoruz. Akademik bilgi ve birikimimizin sadece kampüs içerisinde değil, toplumun bütün kesimlerini kuşatacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde pratik anlamda kullanılmasının topluma hizmet vazifemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın Başsavcımızın istekleri doğrultusunda imzaladığımız protokol kapsamında, denetimli serbestliğe tabi olan vatandaşlarımızın hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün de uygulama noktasında bunun ilk adımını attık. Haklarında tedbir kararı verilen hükümlü vatandaşlarımızın topluma uyum sağlamalarını ve toplumla iletişimlerini kolaylaştırmak, maddi ve manevi anlamda onlara destek olmak, sosyal hayatta toplumsal ve bireysel iyilik hallerinin devamının sağlanması hususunda Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Böyle bir çalışma içinde olmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

denetimli-serbestlik-hukumlulerine-yonelik-bilgilendirme-semineri-2.jpg

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.