Deprem Değil Bina Öldürür!

Deprem Değil Bina Öldürür!
Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, Kırıkkale’de faaliyet gösteren Yapı Denetim Kuruluşlarının temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapıldı.HABER: TAHİR ERDEMDAHA HASSAS...

Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, Kırıkkale’de faaliyet gösteren Yapı Denetim Kuruluşlarının temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapıldı.

DAHA HASSAS OLMALIYIZ

Düzenlenen toplantıda asrın felaketi Kahramanmaraş depreminde yaşanan acı tabloya dikkat çeken İl Müdürü Atar “Bir kez daha acı bir şekilde tecrübe ettik ki, deprem değil bina öldürüyor. Bunun için şehrimizdeki yapıların denetiminde daha hassas olmalıyız” ifadelerine yer verdi. Yapı Denetim Kanunu ve Uygulamalarına yönelik Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Müdürü Uğur Atar, Müdür Yardımcısı Mustafa Karagöz, Şube Müdürü Asım Fatih Durmaz, şube personeli ve Kırıkkale’de faaliyet gösteren Yapı Denetim Kuruluşları temsilcileri ile bünyelerinde çalışan teknik personeller katıldı. Toplantıda asrın felaketi olan Kahramanmaraş depreminde hasar gören yapılardaki temel problemler hakkında paylaşımlar yapılırken, Kırıkkale’de inşaatı devam eden yapıların denetimlerinde daha hassas olunması hakkında uyarılarda bulunuldu.

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILMALI

Diğer taraftan toplantıda denetim faaliyetleri konusunda karşılaşılabilecek olası eksiklikler ve mevzuat kapsamında uygulanacak idari yaptırım cezaları ile ilgi bilgi verildi. Toplantıda, Yapı Denetim Kuruluşları ve inşaat sektöründe faaliyet yürüten firmaların uygulamada karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözümleri hakkında fikir alışverişi yapıldı. Firma temsilcilerine uyarılarda bulunan İl Müdürü Uğur Atar “Kahramanmaraş’ta yaşanan asrın felaketinde bir kez daha acı bir şekilde tecrübe ettik ki Deprem değil bina öldürür. Standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için hepimiz üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz ve denetimlerde daha hassas olmalıyız” diye konuştu.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.