Destekten tüm küçük esnaflar yararlanmalı

Destekten tüm küçük esnaflar yararlanmalı
Yeni açıklanan KOSGEB KOBİ Finansman Desteği konusunda eleştirilerini dile getiren Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Tonga krediden bir çok mağdur esnafın yararlanamayacağını iddia etti. Başkan Tonga "Destek...

Yeni açıklanan KOSGEB KOBİ Finansman Desteği konusunda eleştirilerini dile getiren Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Tonga krediden bir çok mağdur esnafın yararlanamayacağını iddia etti. Başkan Tonga "Destek paketinden, ayrım yapılmadan acilen tüm Küçük Esnafın yararlanması gerekir" diye konuştu.

FAİZSİZ 3 YIL VADELİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Tonga "Açıklandığı üzere 3 yıl vadeli faizsiz geri ödemeli kredi verilecek diye her gün haberlerde reklamı yapılan bu krediyi bakın kimler alabilecek. KOSGEBE başvuru şartları yapabilmeleri için dükkanlarının 5 ay kapalı olması Halk bankasından 25 bin TL faizsiz kredi kullanmamış olması Bağkur Sigorta vergi borcunun olmaması gerekiyor.  Üretici ve imalatcı olan Esnaf olacaksınız bu şartları taşıyor iseniz müracaat edebilirsiniz. Bu şartları taşıyan kaç esnaf kaldı" ifadesini kullandı.

BORÇLAR KATLANARAK DEVAM EDİYOR

Oda Başkanı Tonga "Daha önce ödenen Bin TL'lik yardımdan gelire tabi esnafımızın çoğu yararlanamadı, Yardım alanlar genelgeyle işyerleri kapalı olan ve Basit usulde vergiye tabi olanlar. Kaldı ki genelgeyle kapanmanın dışında bir çok Küçük Esnaf. Açık olmasına rağmen zaten iş yapamıyor siftah sız gidiyor. Tam Kapanma da bütün Küçük Esnaf kapalı ama yardım yine daha önce açıklananlara Bağkur, SSK, Elektrik, Su, Tabela vergisi, Vs. bu borçlar katlanarak devam ediyor. Ayrım yapılmadan acilen tüm Küçük Esnafın yararlanması gerekir" diye konuştu.

DESTEK ŞARTLARI BELLİ OLDU

KOSGEB yeni programını açıkladı. Mikro işletmelere 30, küçük işletmelere 75 bin tl 3 yıl geri ödemesiz tamamı faizsiz destek programının şartları, İmalat, Bilgisayar Programlama ve Bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan işletmeler. 2019 yılı Mayıs ayından önce kurulmuş olan, 2019 net satış hasılatı en az 75 bin TL olmalı, 2020 ilk 5 ay kdv beyannamesinde 2019 ilk 5 ay kdv beyannamesine göre %25 gelir kaybı olan, 2020 mart ayı istihdam sayısını 2021 Mart,Nisan,Mayıs ayında koruyor olmak. Yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil/ taksitlendirilmemiş vergi yada SGK borcu olmayan. Pandemi süresininin başlangıcında tüm esnaflara devlet bankalarınca kullandırılan 25.000 TLlik işe devam kredi paketinden faydalanmamak. KOSGEB KOBİ Finansman Desteğinden faydalanmamak. Şartlarını Sağlayan Mikro ölçekli işletmelere 30 Bin TL, Küçük ölçekli işletmelere 75 Bin TL faizsiz Kredi Kosgeb Üzerinden kullandırılacak olup, ödemesi 2024 yılında başlayarak 4 er aylık taksitlerle yapılacak. Başvurular 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başlayacak. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.