Düve alım desteği başvuruları başladı

Düve alım desteği başvuruları başladı
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Düve alım desteği başvuruları başladı. Başvuruların 7 Ocak 2024 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.DESTEKLENECEK IRKLAR AÇIKLANDITarım ve Orman İl...

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Düve alım desteği başvuruları başladı. Başvuruların 7 Ocak 2024 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

DESTEKLENECEK IRKLAR AÇIKLANDI

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre “Hayvancılık Desteklemeleri Uygulamaları Tebliği (Tebliğ No:2023/41) 14.maddesi Düve Alım Desteği kapsamında başvurular 11/12/2023 tarihinde başlamış olup 07/01/2024 tarihinde son bulacaktır. Destek kapsamına girecek olan düve ırkları, Etçi Irklar: Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Blue. Kombine Irklar: Simental, Brown Swiss, Mondbeliard. Sütçü Irklar: Jersey, Holstein ve Manda olarak belirlenmiştir. 26 Kasım 2023 tarihinden önce TURKVET’e kayıtlı olan işletme sahipleri hayvan varlıklarının en az 8 aylık ve üzeri dişi sığır/manda olmak üzere işletme kapasitelerini 50 başa tamamlayacak şekilde yararlanabileceklerdir. Başvurularınızı İl İlçe Müdürlüklüklerine yapabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.