Haydi Kırıkkale aşıya

Haydi Kırıkkale aşıya
AŞIMIZI OLALIM TOPLUMSAL İMMUNİZASYON SÜRECİNE ERKEN ULAŞALIMKırıkkale'de Koronavirüsle mücadele tüm yönleriyle devam ederken, vaka sayılarındaki yükseliş pandemiyi yenmemizde en önemli silahımız olan Aşı'nın önemini bir...

AŞIMIZI OLALIM TOPLUMSAL İMMUNİZASYON SÜRECİNE ERKEN ULAŞALIM

Kırıkkale'de Koronavirüsle mücadele tüm yönleriyle devam ederken, vaka sayılarındaki yükseliş pandemiyi yenmemizde en önemli silahımız olan Aşı'nın önemini bir kat daha ön plana çıkartıyor. Öncelik grubuyla başlayan aşılama çalışmasına şimdi de 55 yaşından büyükler dahil edilmiş durumda. Yaklaşık 81 bin doz aşının kullanıldığı Kırıkkale'de 31 bin 422 kişi aşılama sürecini tamamlarken, yetkililer sırası gelen Kırıkkalelileri aşı olmaya davet etti.

BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI

COVİD-19 pandemisi Kırıkkale'de hayat şartlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Mart ayından yüz binde 43,23 vakaya sahip Kırıkkale'de Nisan ayı başı itibariyle yüz binde 430,57'ye yükselmiş durumda. Mutasyonlu virüsünde görülmeye devam edildiği Kırıkkale'de bir taraftan vaka oranları, diğer taraftan virüs kaynaklı ölümlerde devam ediyor. Hastanelerde doluluk oranlarının da artma eğiliminde olduğu belirtiliyor. Yetkililer pandemiye karşı en önemli silah olarak aşıyı gösterirken, sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etti.  Diğer taraftan önceki gün bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek" ifadesini kullandı.

AŞI OLALIM TOPLUMSAL İMMUNİZASYONA ERKEN ULAŞALIM

Sırası gelmesine rağmen Kırıkkale'de hala aşı olmayanların bulunduğu belirtilirken, aşı olmayanların aşı olanların yeniden virüse yakalanma riskini artırdığına işret ediyor. Uzmanlar, aşıya uyumun en üst seviyeye çıkarılması konusunda uyarıyor. Yetkililer "Hem kendimizi, hem sevdiklerimizi korumak için mutlaka aşı yaptırmalıyız. Kırıkkale'de bu zamana kadar hedef nüfusun yüzde 66,5’i COVID-19 aşısının birinci dozunu yaptırırken, bu sayı ikinci dozda yüzde 43,5’a ulaşmıştır. Aşılanmanın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gösteren sağlık çalışanlarımızın 1 ve 2. doz aşılanma dilimi yüzde 84’dür. 65 yaş üstü vatandaşlarımızda bu oran yüzde 79 iken, 50-64 yaş vatandaşlarımızda bu oran yüzde 53,5’dür. Lütfen aile hekimimizle, hastanemizle bu aşıya uyumu yüzde 100'e taşıyalım ki toplumsal immunizasyona erken ulaşalım" diye konuştu.

EV ZİYARETLERİNİ BİR SÜRE DAHA ERTELEYELİM

Koronavirüs salgınının özellikle kalabalık ortamlarda yayıldığına dikkat çeken yetkililer, ev ziyaretlerinden uzak durulması tavsiyesinde bulunuyor. Uzmanlar " Lütfen kurallara daha fazla uyalım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Tanıdığımız ya da tanımadığımız insanlara virüsü bulaştırarak başkalarının hayatını tehlikeye atarak vebale girmeyelim. Ev ziyaretleri COVID-19 bulaşma riskini artırıyor. Pandemi kapalı ortamlarda daha kolay bulaşıyor. Vakalar bunu açık açık ortaya koyuyor. Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak için ev ziyaretlerini bir süre daha erteleyelim. Kurallara sıkı sıkıya sarılarak, aşımızı olarak bu süreci aşıp eski normal hayatımıza kısa zamanda dönelim" dedi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'de valiliğin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Aşı, maske ve mesafeden daha fazla korur. Yüksek İhtisas Hastanemizde saat 24.00'e kadar aşı işlemi devam etmektedir" ifadelerine yer verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.