Huzur Köy aile psikoeğitim seminerleri başlıyor

Huzur Köy aile psikoeğitim seminerleri başlıyor
Huzur Köy Projesi kapsamında Kırıkkale Valiliği koordinesinde, bireyin temiz kalma döneminde aile faktörünün önemi ve bireyin desteklenmesi, Aile içi iletişim ve beden dili, Ebeveyn-çocuk ilişkileri, Hayır diyebilme gibi konu...

Huzur Köy Projesi kapsamında Kırıkkale Valiliği koordinesinde, bireyin temiz kalma döneminde aile faktörünün önemi ve bireyin desteklenmesi, Aile içi iletişim ve beden dili, Ebeveyn-çocuk ilişkileri, Hayır diyebilme gibi konu başlıkları altında aile psikoeğitimleri başlıyor.

MADDE BAĞIMLILAR SOSYO-EKONOMİK HAYATA KAZANDIRILACAK

Huzur Köy projesi kapsamında Kırıkkale’ye kurulan rehabilitasyon merkezinde, 19 yaş ve üzeri madde bağımlısı bireylerin tedavi edilerek sosyo-ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlamak için psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanması ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılması hedefleniyor. Alkol ve Madde Bağımlılarını Tedavi Merkezi (AMATEM) sonrası Kırıkkale’de gündüzlü hizmet yerine yatılı rehabilitasyon projesi hayata geçirildi. AMATEM'de arındırılmış ve sosyal uyum programına hazır olan misafirler, Huzur Köy Rehabilitasyon Merkezinde yatılı misafir edilecek. Bu sürede kendi kişisel gelişimlerini de sağlayacak mesleki kurslar ve atölye çalışmaları yapılacak.

AİLELERİN YAŞANTILARI

Bağımlı ailelerini de eğitim çalışmalarının içine alıp bağımlılıkla mücadele, aile içi süreç yönetimi programlan oluşturuldu. Önleyici hizmetler kapsamında bağımlılıkla ilgili farkındalığı hedef kitle üzerinde geliştirecek programlar ve mobil ekipler oluşturuldu. Bu ekiplerle beraber ev ve mahalle konağı ziyaretleriyle aile danışma ve destek ziyaretlerini gerçekleştirip, bu konudaki farkındalığı artırmak amaçlanıyor.

HAFTALIK SEMİNERLER

Bireyin temiz kalma döneminde aile faktörünün önemi ve bireyin desteklenmesi, Aile içi iletişim ve beden dili. Ebeveyn-çocuk ilişkileri. Hayır diyebilme. Etkili problem çözme, Öfke yönetimi. Motivasyon. Atılganlık. Sorumluluk, Bilinçli farkındalık, Stres yönetimi, Zaman yönetimi. Temel özgüven geliştirme. Sosyal beceri geliştirme. Empatik beceriyi geliştirme. Yaşam doyumu ve öznel iyi oluş. Çocukluk döneminde kariyer yönetim becerileri. Kendini toparlama gücü ve Duygusal denge seminerleri verilecek. Kırıkkale Valiliği koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve Umuda Yolculuk Derneği işbirliğinde 28 Şubat 2022 tarihi itibariyle başlayacak seminerler Kırıkkale İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşecek. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.