İç sularda av yasağı başladı

İç sularda av yasağı başladı
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre iç sularda av yasağı başladı. Su ürünlerinde 15 Mart tarihi itibariyle başlayan av yasağına uymayanlara para cezası uygulanacak.SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞIYasaklamalarla...

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre iç sularda av yasağı başladı. Su ürünlerinde 15 Mart tarihi itibariyle başlayan av yasağına uymayanlara para cezası uygulanacak.

SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI

Yasaklamalarla ilgili yapılan açıklamada “İlimiz sınırları içerisinde bulunan iç sularımızda 15 Mart- 15 Haziran 2022 tarihleri arasını kapsayan Sazangiller av yasağına ait zaman yasakları belirlenmiştir.  Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Ticari Amaçlı Su Ürünler Avcılığını Düzenleyen 5/1 Numaralı Tebliğin 50. maddesi (1) bendi gereği İç sularda kiralama yapılmaksızın ticari olarak su ürünleri avcılığı yasaktır. Amatör balıkçılık; Maddi kazanç sağlanmaksızın, kurallar çerçevesinde, sadece spor ve dinlenme amacıyla iç sular ve denizlerde yapılan ticari kazanç gayesi gütmeyen avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğidir”.

BALIK TÜRLERİ YASAKLAMA TARİHLERİ

Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğin 11. Maddesi  gereği Çizelge-6 da belirtilen türlerin belirtilen dönemlerde avlanması yasaktır. Zaman Yasakları Türler Bölgeler / İller, Yasak Donem, Sazan (C. Carpio), Kadife (Tinca Tinca) Kırıkkale 15 Mart-15 Haziran, Siraz (Capoeta.sp) Yayın (Silurus Glanis, Sudak (S.Lucioperca) Tüm Bölgeler 15 Mart-30 Nisan, Tatlı Su Levreği(P.fluviatilis) Tüm Bölgeler 15 Mart-30 Nisan, Turna (Esox lucius) Tüm Bölgeler 15 Aralık-31 Mart.

AĞIR PARA CEZALARI

Cezalar, Yasaklanan su ürünlerini satan, nakledenlere  1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin m-1 bendi gereğince 2022 yılı için 7.429 TL İdari Para Cezası düzenlenerek ürünlere el konulur. Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/ k-1 bendi gereğince 2022 yılı için 2.525  TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur” ifadelerine yer verildi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.