İlaçlara zam stoku!

İlaçlara zam stoku!
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ilaç fiyatlarına yönelik uygulanacak olan yüzde 25 zam sonrası vatandaşlar, reçetede yazılan bazı ilaçları eczanelerde bulamıyor. 25 Aralık’ta uygulanacak olan zam nedeniyle...

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ilaç fiyatlarına yönelik uygulanacak olan yüzde 25 zam sonrası vatandaşlar, reçetede yazılan bazı ilaçları eczanelerde bulamıyor. 25 Aralık’ta uygulanacak olan zam nedeniyle bazı ecza depoları stokçuluk yaparak, istenilen ilaçları eczanelere temin etmiyor.

DOKTORUN YAZDIĞI İLAÇ ECZANEDE YOK!

Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi olan ve doktorların yazdığı ilacı almak isteyen vatandaşlar, aynı ilaçları eczanelerde bulamama sorunu yaşıyor. Reçeteye yazılan ilaçların yerine eşdeğerinin tavsiye edildiği bu süreçte ilaç temini sağlayan bazı ecza depolarının stok yaptığı iddiası gündeme geliyor. İlaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru güncellenmesiyle birlikte 25 Aralık itibariyle ilaç fiyatları yüzde 25 zamlanacak. Haberi duyan üretici ve ilaç depoları piyasaya ilaç vermemeye başladı.

25 ARALIK’TA UYGULANACAK

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik öngören Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İlaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru güncellendi. 25 Aralık itibariyle yürürlüğe girecek kararla ilaç fiyatlarına yüzde 25 zam gelecek. Güncel Euro değeri daha önce 14 lira olarak uygulanıyordu. Kararla, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de Euro kurunda yapılan artış kadar güncellendi.

YÜZDE 25 ZAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Barem değeri fiyat korumalı ürünlerde 60 lira 51 kuruş, diğer ürünlerde ise 31 lira 62 kuruş oldu. 25 Aralık itibariyle yürürlüğe girecek kararla birlikte mevcut ilaçları zamlı fiyat üzerinden piyasaya sürmek isteyen üretici ve ecza depoları nedeniyle eczanelerde ilaç sorunu baş gösterdi. Ecza depolarında yapılan zam stoku nedeniyle vatandaşlar duruma tepki göstererek yetkililerin bu durumu çözmesi talebinde bulunuyor.

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.