Kar yağışı etkisini gösterdi

Kar yağışı etkisini gösterdi
Meteorolojinin önceden uyardığı Kırıkkale yıllar sonra yoğun kar yağışına sahne oldu. Şehir merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte Kırıkkale geneli beyaz örtüyle kaplandı. İl Özel...

Meteorolojinin önceden uyardığı Kırıkkale yıllar sonra yoğun kar yağışına sahne oldu. Şehir merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte Kırıkkale geneli beyaz örtüyle kaplandı. İl Özel idaresine bağlı ekipler kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için kesintisiz çalışma yaptı.

YILLAR SONRA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Son yıllarda kar yağışının fazla yaşanmadığı Kırıkkale uzun bir aradan sonra ilk kez yoğun kar yağışına sahne oldu. Cuma akşamı başlayan kar yağışı hafta sonu boyunca devam etti. Kırıkkale şehir merkezinde Cumartesi günü yağmurla başlayan kar yağışı gece saatlerinde yerine kar yağışına bıraktı. Şehir merkezinde Kırıkkale Belediyesi ekipleri ulaşımda aksama olmaması için kesintisiz çalışma sergilerken, ara yollarda araçlar zaman zaman ilerlemekte zorlandı. Belediye ekipleri hafta sonu boyunca ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ KÖY YOLLARINI AÇTI

Kar yağışı özellikle Kırıkkale’nin yüksek kesimlerinde daha fazla etkili oldu. Tüm ilçe, kasaba ve köylerde etkisini gösteren kar yağışında ulaşımın aksamaması için Kırıkkale İl Özel İdaresine bağlı ekipler yoğun mesai harcadı. Kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara “185 köy yolumuzda, İl özel idaresi olarak 5 greyder,7 kar bıçaklı kar temizleme kamyonu,8 bekoloder,7 arazi aracı ile an itibari ile 60 köy yolumuza müdahale edilmiş olup ana arter grup yollarımız da kapalı yolumuz bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

METEOROLOJİ UYARIDA BULUNDU

Meteorolojiden yapılan açıklamada “Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle yurtta beklenen yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.