Karakeçili'de dere ıslah çalışmasında sona yaklaşıldı

Karakeçili'de dere ıslah çalışmasında sona yaklaşıldı
 Muhabir
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan dere ıslah çalışmasında sona yaklaşıldı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin 2024 yılı Nisan ayı itibariyle tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

ÇALIŞMADA SONA YAKLAŞILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde meydana gelebilecek olası taşkın zararlarından vatandaşın mal ve can güvenliğini korumak için başlatılan Bayburtun Deresi Islahı Projesinde adım adım sona yaklaşılıyor.

calismada-sona-yaklasiliyor.jpg

HEDEF 2024 NİSAN AYI

Karakeçili ilçesindeki Bayburtun Deresi ve etrafındaki yerleşim yerlerinde, taşkın zararlarına karşı yürütülen taşkın kontrol projesi kapsamında 1865 metre harçlı pere, 30 adet şut yapısı ve 3 adet yol geçiş yapıları inşa edildi. Projenin tamamlanmasıyla ilçe merkezindeki yerleşim yerlerinde ve tarım arazilerinde Taşkın Zararları Kontrol Altına Alınacak olan projede sona yaklaşıldı. Karakeçili ilçe sakinlerine müjdeli haberi veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Hedef 2024 Nisan Ayı ”diye konuştu.

1865 METRE HARÇLI PERE İNŞA EDİLDİ

Aralıksız devam eden çalışmalarda, Bayburtun Deresi Islahı Projesinin büyük bir Kısmını tamamlayarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Yapılan Taşkın Kontrol Yapıları Kapsamında Bayburtun Deresinde 1865 metre harçlı pere inşa ettik. Karakeçilimize hayırlı olsun “ diye konuştu.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.