KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ

KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ
Türk Metal Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türk Metal Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu yapıldı

[caption id="attachment_124968" align="alignnone" width="300"]KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri[/caption]

[caption id="attachment_124969" align="alignnone" width="300"]KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri[/caption]

[caption id="attachment_124970" align="alignnone" width="300"]KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri KAVLAK GÜVEN TAZELEDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri[/caption]

Kırıkkale’de kurulan ve şuanda dünyanın dört bir tarafından binlerce üyeye ulaşan metal iş kolunda Türkiye’nin en büyük sendikası olan Türk Metal Sendikasının 17. Olağan genel kurulu yapıldı. Asrın felaketi deprem dolayısıyla genel kurulu buruk bir havada yaptıklarını belirten Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak “Cumhuriyetin ikinci yüzyılı insan gibi üretmek, hakça bölüşmek ve insanca yaşamak için bir fırsattır. İlk günkü heyecanımızla Türk Metalli metal işçileri ve onların aileleri için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

DELEGELERDEN TAM DESTEK

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar’ın başkanlığında genel kurul divanında, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Nurten Yüksek ve Yusuf Yılmaz yer aldı. Divan teşekkülünün ardından ilk konuşmayı yapan IndustriAll Küresel Sendika’nın Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, sözlerine, temsil ettiği uluslararası örgütün, Türk Metal’in 17.Olağan Genel Kuruluna selam, sevgi ve başarı dileklerini iletti. TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay birer konuşma yaparak dilek ve temennilerde bulundu. İki gün süren genel kurulda delegelerin tam desteğini alan Genel Bakan Pevrul Kavlak güven tazeledi.

VERGİ ADALETİ KONUSUNU YAKIN ZAMANDA ÇÖZECEĞİZ

Genel Kurulda son konuşmayı gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuşmasına, geçmişten bu yana emek hareketiyle, yakın işbirliği içinde olduğunu, elinden gelen katkıyı sunmaya çalıştığını belirterek başladı. Ekonomik sıkıntıların, kaçınılmaz olarak, dargelirlilerin, emekçilerin hayatını olumsuz etkilediğini belirten Bakan Bilgin, “Ben öğrencilik yıllarımda, asgari ücretin vergi dışı bırakılması konusunu yazdığımı hatırlıyorum. Yıllar sonra, bunu gerçekleştirmek bana nasip oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. İşçi sendikalarının bir süredir gündeme getirdiği ve işverenlerin de destek verdiği, vergi adaleti konusunu da yakın zamanda çözeceğiz” diye konuştu.

DEPREM TÜM TÜRKİYE’Yİ SARSTI

Türk Metal Sendikası’nın 17. Olağan Genel Kurulunu, coşkuyla, mutlulukla, bir demokrasi şölenine dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Bu genel kurulumuzu ne yazık ki, büyük bir felaketin ardından gerçekleştirmek zorunda kaldık. Hepimiz bunun üzüntüsü içindeyiz” diye konuştu. Merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ili kapsayan depremlerin yalnızca orada yaşayan vatandaşları değil, tüm Türkiye’yi derinden sarstığını ifade eden Genel Başkan Kavlak, “Depremlerde 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. On binlerce vatandaşımız yaralandı. Kadim şehirlerimiz yerle bir oldu. Halkımız kurulan çadır kentlerde yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı. Acımız çok büyük, yaralarımız çok derin. Nasıl olmasın ki değerli arkadaşlarım, on binlerce canımızı toprağa verdik. İnsanlarımız sevdiklerini, evlerini, işlerini, anılarını, doğup büyüdükleri şehirlerini kaybettiler” ifadesini kullandı.

“YAŞANANLARIN BEDELİ BİZİM SIRTIMIZA YÜKLENDİ”

Konuşmasına, Türk Metal Sendikası’nın bir önceki genel kuruldan bugüne kadar gelen süreçte ülkemizde ve dünyada birçok olağanüstü durum yaşandığı dile getirerek devam eden Genel Başkan Kavlak, “Hatırlayın, 2020 yılında hayatımıza giren ve girdiği andan itibaren her şeyi alt üst eden Covid-19 salgını, ‘Yeni Normal’ denen ucube bir düzeni de beraberinde getirdi. Bütün dünyada herkes evine kapandı. Maskelerin arkasına saklandık. Birbirimize yaklaşamadık, dokunamadık. Hayat birden duruverdi. Ancak bizim hayatımız, yani emekçilerin hayatı tüm zorluklara ve risklere rağmen devam etti. Bir tek biz durmadık. Bir tek emekçiler durmadı. Biz işimizin başındaydık. Ürettik, çalıştık. Hem de canımız pahasına çalıştık, ölümüne çalıştık” dedi. Genel Başkan Kavlak şöyle devam etti “Pandemiyle birlikte ağırlaşan hayat şartları, giderek artan enflasyon, durgunluk, üretim krizleri, işten çıkartmalar, ölümcül bir virüs gibi önce bize bulaşmaya başladı. Yeni koşullar herkesten önce emekçileri vurdu. Özellikle örgütsüz işçiler, işlerinden oldu, ücretlerini alamadı. Olan, yine emekçilere oldu. İşte o zaman örgütlü toplumun ve sendikanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. İşte o zaman ancak birleşirsek, birlikte mücadele edersek kazanacağımızı bir kez daha anladık. Nitekim öyle de oldu. Zamanında aldığımız önlemlerle bir tek Türk Metal üyesi bile işsiz kalmadı. Bir tek Türk Metal üyesi bile ekmeğinden olmadı. Çünkü onların arkasında sendikaları vardı.”

“CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILI İNSAN GİBİ ÜRETMEK, HAKÇA BÖLÜŞMEK VE İNSANCA YAŞAMAK İÇİN BİR FIRSATTIR.”

Cumhuriyetin sağladığı aydınlığın ışığında çalışanların, emekçilerin artık insan gibi yaşamak istediklerini vurgulayan Genel Başkanımız Kavlak, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına tanıklık ediyoruz. Ancak Cumhuriyet bizim yaşantımıza gökten zembille inmedi. Dedelerimiz, nenelerimiz bu Cumhuriyeti kanlarıyla, canlarıyla kurdu. Onlar bu topraklara özgürlük, bu topraklara barış, bu topraklara adalet, bu topraklara uygarlık getirdiler. Babalarımız genç cumhuriyeti nasırlı elleriyle ayağa kaldırdı. Çalıştı, çabaladı. Alınlarının teriyle ürettiler. Bacaları tüttürdüler, çarkları döndürdüler. Cumhuriyetimizi yoktan var ettiler. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, onlara olan borcumuzu ödemek için bir fırsattır. Demokrasimizin ve kardeşliğimizin pekişmesi için bir fırsattır. Ve cumhuriyetin ikinci yüzyılı, milli gelirden hakça pay almak için. Emeğin sömürülmediği bir düzen için, vergi adaleti için, örgütlü mücadele ve toplu sözleşme hakkı için velhasıl insan gibi üretmek, hakça bölüşmek ve insanca yaşamak için bir fırsattır. Emekçilerin artık ezilen, horlanan, sürekli kaybeden olmasını istemiyoruz. Ezenin de, ezilenin de olmadığı hakça bir düzen istiyoruz. Biz, uğruna can verdiğimiz bu topraklarda, mutlu, özgür ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Soruyorum size dostlarım, çok şey mi istiyoruz?” dedi.

GENİŞ KATILIM

Türk Metal Sendikası 17’inci Olağan Genel Kurulumuzun açılış programına TÜRK Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TÜRK-İŞ bağlı sendikaların Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kazakistan Maden ve Metal İşçileri Sendikası Başkanı Asilbek Nuralin, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, TELESES Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.