KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENE HİBE DESTEĞİ

KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENE HİBE DESTEĞİ
 Muhabir
Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kendi işini kurmak isteyen Engelli ve eski Hükümlülere hibe desteği başvurularının başladığını açıkladı.HABER: YELİZ ERDEMBAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN...

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kendi işini kurmak isteyen Engelli ve eski Hükümlülere hibe desteği başvurularının başladığını açıkladı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ONLİNE

İŞKUR Kırıkkale İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekiyor. Açıklamada “Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü vatandaşlarımızın hibe desteği proje başvurularını Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Verilecek desteğin amacının, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olma amaçlanıyor. Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecek. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 Bin TL'ye Kadar, eski hükümlü girişimcilere 110 Bin TL'ye Kadar hibe desteği verilecek. Açıklamanın devamında “Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 15 Aralık 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir” şeklinde ifade edildi.

Bu haber toplam 15 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.