Keskin MYO Türkiye’de 7.sırada

Keskin MYO Türkiye’de 7.sırada
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi Keskin MYO’da geçen yılda yapılan çalışmaları değerlendirmek, gelecek yıl plan ve hedeflerini belirlemek amacıyla 2023 Yılını Değerlendirme ve 2024 Yılı Planlama Toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Keskin MYO Müdür Doç. Dr. Alper Gürer, Okulun, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje sayısına göre meslek yüksekokulları arasında Türkiye genelinde 7. sırada olduğunu söyledi.

KESKİN MYO’NUN PROJE BAŞARISI

Toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Keskin MYO Müdürü Doç. Dr. Alper Gürer, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali Atasoy ve Öğr. Gör. Fikriye Sezer, akademik ve idari personel katıldı. Keskin MYO hakkında bilgi veren Müdür Doç. Dr. Alper Gürer, istatistiki veriler paylaştığı sunumunda 2023 yılında yapılan akademik ve sosyal çalışmalar, kariyer etkinlikleri, seminerler ve konferanslar, akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları ile gelecek yıl plan ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Keskin MYO’nun, TÜBİTAK 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje sayısına göre meslek yüksekokulları arasında Türkiye genelinde 7. sırada olduğunu belirten Müdür Doç. Dr. Alper Gürer, yeni yılda bu hedefi zirveye taşımak istediklerini ifade etti.

10 PROJE DESTEK ALDI

2023 yılında yapmış oldukları başarılı çalışmalar ve gösterdikleri özveri dolayısıyla Keskin MYO akademik ve idari personelini tebrik eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ‘Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaları, belirlenen hedeflerin geldiği aşamayı görmek, yeni yılda yapmayı planladığınız çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak ve sizlerin taleplerini dinlemek, sorularınızı cevaplamak için her yıl olduğu bir araya geldik. Bu sene Sedat Hocamız da Rektör Yardımcısı olarak ekibimize katıldı ve ekibimizi güçlendirdi. Hepimiz adına hayırlı olmasını dilerim. Aslında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanında bir nevi karnemizi göreceğiz ve değerlendirmesini birlikte yapacağız. Sosyal sorumluluk alanında öğrencilerimizle uyum içerisinde çalışarak şehrimizde çok güzel çalışmalara imza attığınız gibi akademik anlamda da hedeflerinizi büyük oranda gerçekleştirdiniz. Akademik ve idari personelin takım ruhu içerisinde çalışmasının bu başarıya önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Üniversitemize ve şehrimize sağladığınız katkı için teşekkür ederim. Öğrencilerimizle yaptığınız projeler, sadece Keskin Meslek Yüksekokulu’nun görünürlüğü açısından değil çocuklarımızın pratik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması yönüyle de önem taşımaktadır. Çünkü ülkemizi o gençlere emanet edeceğiz. TÜBİTAK 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında, Keskin MYO öğrencilerimizin 10 projesinin desteğe layık görülmesi çok kıymetli bir başarıdır. Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederim. İnşaallah bu başarı artarak devam eder. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kriterleri ve YÖK İzleme ve Değerlendirme Kriterleri açısından da iyi bir noktadayız. Bu sene ya da önümüzdeki sene sadece birim bazında değil tüm üniversitenin akredite olması için Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) müracaat edeceğiz. Uluslararası alanda Times Higher Education (THE) sıralamasında 1501+ bandındayız. Klinik ve Sağlık ile Fiziksel Bilimler alanında ise THE sıralamasında 1001+ bandında olma başarısı gösterdik. Genç üniversiteler sıralaması olan THE Young University Rankings’te 501+ bandındayız. THE Asya Üniversiteleri sıralamasında 501-600 bandındayız. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise geçen sene 937. sıradayken bu sene yaptığımız çalışmalarla 888. sıraya yükseldik. Özverili çalışmalarınızla bu listelere girme başarısı gösterdik. Bu başarıyı el birliğiyle daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Katılımınız için teşekkür ederim.’ diye konuştu.

Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Hepiniz hoş geldiniz. Yapmış olduğunuz başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da idari ve akademik açıdan gördüğünüz eksiklikleri ve ihtiyaçlarınızı bizlere iletebilirsiniz. Katılımınız için teşekkür ederim” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan, “Öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerini sağlamanın yanı sıra sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının da giderilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Yaptığınız çalışmalara ve başarılarınıza bakarak bu açıdan verimli olduğunuzu görmekteyiz. Gelişim için sürekli olarak kendimizi güncellememiz ve daha ileri noktaları hedeflememiz gerekiyor. Bu noktada kapımın her zaman sizlere açık olduğunu bilmenizi isterim. Başarılı çalışmalarınız ve gösterdiğiniz emek dolayısıyla teşekkür ederim. Allah, daha iyiye gitmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

keskin-myo-turkiyede-7-sirada-1-001.jpg

DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKTIR

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “ Değerli mesai arkadaşlarım, misafirperverliğiniz ve başarılı çalışmalarınız için teşekkür ederim. TÜBİTAK 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında meslek yüksekokulları arasında ülke genelinde 7. sırada olmak çok büyük bir başarı. Bunun için de ayrıca teşekkür etmek isterim. Üniversitemize ve şehrimize katkı sağlayan 2023 yılı faaliyetleriniz için tebrik ederim. 2024 yılında daha iyi sonuçlar elde edeceğinize inanıyorum” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, da “Herkese merhaba. Alper Bey'in şahsında 2023 yılı faaliyetleri için hepinizi tebrik ediyorum. 2024 yılı çalışmalarında da başarılar dilerim. Keskin Meslek Yüksekokulumuz, Üniversitemizin yaptığı faaliyetlere önemli katkılar sağlayan bir akademik birimimiz. Destekleriniz için teşekkür ederim. İnşaallah birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız. Teşekkür ederim” diye konuştu

ÇOCUK OYUN VE MÜZİK ATÖLYESİ AÇILIŞI YAPILDI

Keskin MYO’da yapılan çalışmaları, 2023 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Rektör Aslan, toplantıda görev süresi içinde yapmayı planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri, Keskin MYO’dan akademik çalışma, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini anlattı. Toplantı, Rektör Aslan’ın akademik ve idari personelin taleplerini dinlemesi, sorularını cevaplaması ile devam etti. Toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Çocuk Gelişimi programı öğrencileriyle birlikte Keskin MYO Çocuk Oyun ve Müzik Atölyesi’nin açılışını yaptı. Atölye hakkında bilgi alan Rektör Aslan ve katılımcılara, öğrenciler mini bir konser verdi. Açılış töreni, günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.