Kırıkkale aşılamada Ankara’yı örnek almalı

Kırıkkale aşılamada Ankara’yı örnek almalı
SAĞLIK BAKANI KOCA, İLLERİN AŞILAMA ORANLARINI AÇIKLADI VE ÇAĞRIDA BULUNDUKoronavirüsle mücadelede kontrollü normalleşme sürecinin yaşandığı ve aşılama çalışmalarının devam ettiği Kırıkkale’de aşılama da yüzde...

SAĞLIK BAKANI KOCA, İLLERİN AŞILAMA ORANLARINI AÇIKLADI VE ÇAĞRIDA BULUNDU

Koronavirüsle mücadelede kontrollü normalleşme sürecinin yaşandığı ve aşılama çalışmalarının devam ettiği Kırıkkale’de aşılama da yüzde 67,6’ya ulaşılmış durumda. Son haftalarda vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçtiği Kırıkkale’ye çağrıda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırıkkale’nin aşılama konusunda mavi renkli iller arasında yer alan Ankara’yı örnek alması gerektiğini söyledi.

VAKA SAYISI YİNE TIRMANIŞTA

COVİD-19’la mücadele konusunda rehavete kapıldığı gözlenen Kırıkkale, yüz binde 237,17 oranıyla son yayınlanan illere göre haftalık vaka haritasında en yüksek vaka görülen ilk 10 il arasında yer aldı. Vaka oranı son haftalarda sürekli yükselen iller arasında yer alan Kırıkkale de vakaların yeniden düşüş eğilimine geçmesi noktasında adımlar atılırken, yetkililer maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda daha hassas davranılması gerektiğini, rehavete fırsat verilmemesi uyarısında bulunuyor. Kırıkkale Valiliği “Açıklanan son verilere göre ilimizde koronavirüslü vaka sayılarımız, geçtiğimiz haftaya oranla artış göstererek (100 bin kişide) 237,17'ye ulaşmış durumda. Kontrollü normalleşme dönemindeyiz ve tedbirleri bir kenara bırakarak salgının önüne geçemeyiz. Lütfen, aşı başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere titizlikle uyalım” çağrısında bulundu.

KIRIKKALE’YE AŞI ÇAĞRISI

Diğer taraftan Kırıkkale’ye bir çağrı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Kendisine ait sosyal medya hesabında aşı haritasını yayımlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Ankara, Covid-19’a karşı %75’i aşan aşılanma oranıyla artık Düşük Riskli İller arasında. Haritamızdaki yeni rengi Mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı. Düşük riskli il sayımız 17’ye ulaştı. İl il sonuca yaklaşıyoruz. Hedef, Covid-19’a karşı Mavi bir Türkiye haritası! İlk doz aşıları yaptırarak, toplum bağışıklığı sürecini hızlandıralım” ifadelerine yer verdi.

286 BİN 65 DOZ AŞI KULLANILDI

Aşılama çalışmalarını hastaneler, aile hekimlikleri ve mobil aşı ekibiyle birlikte sürdüren Kırıkkale’de bu zamana kadar kullanılan toplam COVİD-19 aşı doz miktarı 286 bin 65’e yükseldi. Bu oran aynı zamanda Kırıkkale’nin nüfusu olan 278 bin 203’ü de geçmiş durumda. Bu zaman zarfında 148 bin 649 kişiye ilk doz uygulaması yapılırken, 112 bin 394 kişiye de ikinci doz uygulaması yapılmış durumda. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.