Bilim Merkezi’nde Gazeteciler Günü

Bilim Merkezi’nde Gazeteciler Günü
 Muhabir
Her yıl olduğu gibi bu yılda Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal medya çalışanlarıyla bir araya geldi.

Bilim Merkezi’nde gazetecileri ağırlayan Saygılı, gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, il genelinde yayın yapan medya sektörü emekçileriyle buluştu. Kırıkkale Belediyesi’nin büyük yatırımları arasında olan Bilim Merkezi’nde gazetecileri ağırlayan Saygılı, günün anısına hep birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra Bilim Merkezi’nde yapılan, geçmişten günümüze gelen icatlar ve deney atölyeleri hakkında bilgi verdi. Bilim Merkezi Müdiresi Nermin Uslu’nun koordinatörlüğünde gazeteciler, bilime ışık tutan cihazları yakından inceleme fırsatı buldu.

bilim-merkezinde-gazeteciler-gunu2.png

ATÖLYE VE SERGİ ALANLARI GEZİLDİ

Başkan Saygılı eşliğinde gazeteciler, Garaj Atölyesi, Robotik Kodlama, Bilim Atölyesi, Matematik ve Akıl Atölyesi, Teknoloji Tasarım Atölyesi, Minik Mucitler Atölyesi ve Sosyal Beceri atölyesi. Deney düzenek alanları, Havacılık Sergisi, Uzay Sergisi, Bilimin Sultanlarında akıllı şehir deney düzenek alanlarında önemli bilgi edindiler. Geleceğe yönelik teknolojiye merak salan gençler için önemli bir yer olan Bilim Merkezi, öğrencilerin aileleriyle birlikte 5-12 ve 5-18 yaş aralığına hitap ediyor.

bilim-merkezinde-gazeteciler-gunu11.png

GAZETECİLER BUZ PİSTİNDE KAYDI

Atölyelerin gezilmesinin ardından gazeteciler, yakın zamanda halkın hizmetine sunulacak olan buz pistinde kaydı. Ayakta güçlükle durmaya çalışan gazeteciler ilk deneyimlerinde başarısız olsa da, tekrarladıkları kaymalarda tecrübe edindiler. Daha sonra gazetecilerle günün anısına sohbet eden Saygılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Her alanda gazetecilerimizin yanındayız diyen Saygılı, “Gazeteciler, halkın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin her koşulda ve şartta büyük bir özveriyle icra ettikleri önemli görevler ve üstlendikleri büyük sorumluluklar ile hayatımızın her alanına dokunuyor” dedi.

bilim-merkezinde-gazeteciler-gunu4-jpg1.png

SAYGILI’DAN GELENEKSEL ÖZÇEKİM

Saygılı, "İlimizde bu mesleği icra eden gazetecilerimizle her zaman birlikte yol yürüyoruz. Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında çok önemli katkıları bulunan, görevlerini yerine getirirken büyük bir fedakârlıkla tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle meslek etiğini her şeyin üstünde tutan basın emekçilerimizin bu gayretleri, her türlü takdirin üzerindedir” şeklinde konuştu. Daha sonra günün anısına Saygılı çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.