Kırıkkale'de Adaylıkta son viraj!

Kırıkkale'de Adaylıkta son viraj!
 Muhabir
31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kaldı. Bazı siyasi partiler adaylarını belirlerken, bazı siyasi partilerde ise adaylık yarışı devam ediyor.

Kırıkkale kamuoyu, merkez başta olmak üzere ilçe ve kasabalarda kimlerin yarışacağını merakla bekliyor.

36 SİYASİ PARTİ SEÇİME GİRECEK

YSK 31 Mart’ta yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerine katılacak partileri açıkladı.

Buna göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, AK Parti, CHP, MHP, ve İYİ Parti'nin de içinde bulunduğu 36 siyasi partinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmaya hak kazandığını açıkladı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan 90 günlük seçim takvimi 1 Ocak itibarıyla işlemeye başladı.

90 GÜNLÜK SEÇİM TAKVİMİ BAŞLADI

Yeni yıla girilmesiyle çalışmalarına hız veren YSK, seçimlerde yer alacak siyasi partilerin belirlenmesi adına toplandı. Saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda kurul tarafından partilerin seçime girebilmesi için gerekli şartları sağlayıp sağlamadığına bakıldı. 2820 sayılı siyasi partiler kanunu kapsamında siyasi partilerin seçime girebilmesi için seçimlerden en az 6 ay önce illerin yarısında teşkilat kurmaları, büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının olması gibi şartlara bakan Kurul, bu çerçevede seçimlere yer alacak partileri belirledi.

kirikkalede-adaylikta-son-viraj11.png

HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 31 Mart’ta seçmenler sandık başına gidecek. Kırıkkale merkez başta olmak üzere, ilçe ve kasabalarda vatandaşlar yeni dönem için kendilerini temsil edecek belediye başkanlarını seçecek. Siyasi kulislerde adaylık rüzgarlarının estiği şu günlerde bazı partilerde aday adaylık müracaatları tamamlandı. Müracaatını tamamlayan aday adayları adeta parti genel merkezlerinden çıkmazken, kamuoyu yeni dönemde kimin aday olacağını merakla bekliyor.

İKİ PARTİ ADAYINI BELİRLEDİ

Yeni dönem için Kırıkkale kamuoyunda çeşitli anketler yapılsa da, son sözü parti genel başkanları belirleyecek. Kırıkkale için Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti’de adaylar açıklanırken, AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Anavatan Partisi, DEVA Partisi, Zafer Partisi, Gelecek Partisi ve diğer siyasi partilerde ise kimin aday olacağı merakla bekleniyor. Bazı siyasi partilerin ise Cumhur İttifakı’nın adayının netleşmesi durumunda adaylarını açıklayacağı iddia ediliyor.

Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.