Akyön’den şehit babasına taziye ziyareti

Akyön’den şehit babasına taziye ziyareti
Bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Semih Yılmaz’ın ailesini ziyaret eden ve başsağlığı dileyen Bahattin Akyön, Medine’den getirdiği Kur’an-ı Kerim ve Mekke’den getirdiği Kabe örtüsünü şehit yakınlarına teslim etti.

Şehit Babası Ramazan Yılmaz, “Bu bize en güzel hediye oldu” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen kahraman askerlerimizden Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz için taziye ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda şehit ailesini ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Cidde eski Basın Ataşesi ve Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, aileye başsağlığı diledi. İslam dininde şehitlerin ‘ölü’ sayılmadığını hatırlatan Akyön, şehitliğin çok büyük bir mertebe olduğunu belirterek, Peygamber Efendimiz tarafından övüldüğünü hatırlattı. Şehit Yılmaz için Kuran okuyan Akyön, şehitlerin tüm vatanın evlatları olduğunu hatırlattı.

kuran-ve-kabe-ortusu-sundu.jpg

KURAN VE KABE ÖRTÜSÜ SUNDU

Akyön, daha sonra şehidin babası Ramazan Yılmaz, ağabeyi Mehmet Faruk Yılmaz ve amcası İbrahim Yılmaz’a, Mekke’den getirdiği Kabe Örtüsü’nü ve Medine-i Münevvere’den getirdiği Kuranı Kerimi, Ayyıldızlı Bayrağımız ile sundu. Şehidin yakınları duygulu anlar yaşarken, baba Ramazan Yılmaz, Kabe örtüsünü koklayarak, “Bu bize en güzel hediye oldu” dedi.

Akyön, Suudi Arabistan’da görev yaptığı dönemde Türkiye’ye Kabe-i Muazzama’ya ait örtülerin yanı sırası Mekke ve Medine’den birçok önemli eser ile dünyanın çeşitli ülkelerinde basılmış Kuran-ı Kerimleri getirmiş ve bu eserler Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi’nde açılan müzede vatandaşların ziyaretine açılmıştı.

ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

Akyön, “Şehitlik bizim inancımızda kutsaldır. Şehitlerimizin yakınları da onların bize emanetidir. Her zaman şehit yakınlarının yanlarında olmaya devam edeceğiz. Elbette şehitlerimizin üzüntüsü hep yüreğimizde olacak ancak bu kahraman şehidimizin ailesine bir nebze teselli olması için Kuranı Kerim, Kabe Örtüsü ve Türk Bayrağımızı sunduk. Bölücü teröristler de bilsinler ki bu millet şehitliği göze alır, vatanını böldürmez. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyen bir milleti yıkamazsınız. Bu vesileyle şehitlerimize yeniden Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.