KIRIKKALE’DE ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

KIRIKKALE’DE ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana sert yükseliş gösteren altın fiyatları son 3 işlem gününde yeni rekor seviyeleri test etti. Buna göre çeyrek altın 3 bin liranın üzerine çıktı.HABER: TAHİR ERDEMREKORA İMZA...

Savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana sert yükseliş gösteren altın fiyatları son 3 işlem gününde yeni rekor seviyeleri test etti. Buna göre çeyrek altın 3 bin liranın üzerine çıktı.

REKORA İMZA ATTI

7 Ekim tarihinde Hamas’ın İsrail’e yaptığı saldırı ve İsrail’in Gazze’ye yoğun bombardıman başlatmasıyla birlikte iki ülke arasında sivil kayıpları arttı. Özellikle İsrail’in saldırılarını şiddetlendirmesi bölgede jeopolitik riskleri artırırken piyasalarda da fiyatlamalar değişti. Bu kapsamda gram altın fiyatları 1900 liranın üzerine çıktı. Çeyrek altın ise 3 bin liranın üzerine çıkarak, yeni bir rekora imza attı.

KIRIKKALE’DE ALTIN PİYASASI

Savaş gibi küresel çapta risk unsuru oluşturacak gelişmeler özellikle piyasalarda güvenli liman talebini artırıyor. Bu tip durumlarda yatırımcılar riskten korunmak için altına yöneliyor. Kırıkkale’de çeyrek altın 3 bin 80 lira bandına kadar yükseldi. 24 ayar gram altının fiyatı 1925, 22 ayar gram altının fiyatı ise 1825 lirayı gördü. Yarım altın 6 bin 160 liraya kadar yükselirken, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 12 bin 600 liraya kadar çıktı. Yükselen altın fiyatlar geri düşüşe geçse de altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceği belirsizliğini koruyor. Savaşın baş gösterdiği 7 Ekim tarihinden bu yana altın fiyatlarında sert hareketler gözlendi.

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.