Kırıkkale'de ittifak iddiaları arttı

Kırıkkale'de ittifak iddiaları arttı
 Muhabir
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçimleri öncesinde partilerin adayları ağır ağır netleşmeye başlamasıyla birlikte Kırıkkale’de Cumhur ittifakında merkez belediyesi için ittifak yapılacağı iddiaları...

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçimleri öncesinde partilerin adayları ağır ağır netleşmeye başlamasıyla birlikte Kırıkkale’de Cumhur ittifakında merkez belediyesi için ittifak yapılacağı iddiaları arttı.

PARTİLERDE DURUM

Mahalli idareler seçimleri için YSK’nın açıkladığı takvim işlerken, partilerdeki aday adayı trafiği de artarak devam ediyor. Ak Parti’de aday adayı başvuru süreci tamamlanırken, MHP’de bugün itibariyle tamamlanması bekleniyor. İYİ Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı olarak Yavuz Kuzucu’yu, Yeniden Refah Partisi ise Kırıkkale Belediyle Başkanlığına Muhammet Ali Tekinay’ı aday olarak açıklamıştı. CHP’de ise aday adayları açıklanmaya devam ediyor.

İTTİFAK OLACAK MI?

En son yapılan genel seçimde ittifak yapan Cumhur ittifakı ortaklarından Ak Parti ve MHP’nin mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde de ittifak yapacağı iddiaları son günlerde daha da artmış durumda. İddialara göre Cumhur ittifakının Kırıkkale merkez belediye başkanlığı için ittifak yapacağı, ilçelerde ise her partinin kendi adayıyla seçime gireceği belirtiliyor. Diğer taraftan ittifak konusunda alınmış resmi bir kararın olmadığı öğrenildi. İttifak iddiaları konusunda Ak Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve MHP İl Başkanı Murat Abalı genel merkezlerin ittifak konusunda henüz vermiş olduğu bir kararın bulunmadığını açıkladı.

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.