Kırıkkale’de küçükbaş hayvanlar kimliklendiriliyor

Kırıkkale’de küçükbaş hayvanlar kimliklendiriliyor
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, 2023 yılına ait Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri kapsamında küçükbaş hayvancılık işletmelerinde,...

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, 2023 yılına ait Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri kapsamında küçükbaş hayvancılık işletmelerinde, hayvan tespitleri ile kimliklendirme ve sağlık taramalarına aralıksız devam ediyor.

KONTROLLER SAĞLANIYOR

Desteklemelerden yararlanmak isteyen yetiştiricilere ait işletmelerde, küpeleme ve TÜRKVET kayıtlarının kontrolü, hayvan tespiti, sağlık taramaları ve aşılama çalışmaları yapılıyor.

Küçükbaş hayvancılık işletmelerinde yapılan çalışmalarda, anaç koyun ve keçilerin küpelerinin olup olmadığı, TÜRKVET kayıtlarına kayıtlı olup olmadığı, 2021 yılında aşım bilgileri, 16/5/2021-15/5/2022 tarihleri arasında doğum yapmış damızlık koyun/keçilerin olup olmadığı kontrol ediliyor.

ZAMANINDA KAYIT YAPTIRIN UYARISI

Kontrollerde eksiklik görülen işletmelere gerekli uyarılar yapılarak eksikliklerin giderilmesi sağlanıyor. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, küçükbaş hayvancılık işletmelerinde yapılan tespit ve kontrollerin, desteklemelerin zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasını sağlamak için önemli olduğunu belirterek, "Küçükbaş hayvancılık üreticilerimizin desteklemelerden yararlanabilmesi için işletme kayıtlarını eksiksiz olarak tamamlamalarını ve gerekli kontrollere zamanında gelmelerini önemsiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.