Kırıkkale'de liselilerden 'yazar okumaları' paneli

Kırıkkale'de liselilerden 'yazar okumaları' paneli
Kırıkkale’de “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesinde panel düzenlendi. Panelde, öğrencilere milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine...

Kırıkkale’de “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesinde panel düzenlendi. Panelde, öğrencilere milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkıda bulunmuş yazarların eserleri tanıtıldı.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Panele, Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şube Müdürü Bülent İçbudak, Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Aydemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Panelde, 12. sınıf öğrencileri, okudukları yazarların eserleriyle ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler, yazarların hayatı, eserleri ve bu eserlerde işlenen konular hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

DERECEYE GİRENLERE BELGE VERİLDİ

Panelin sonunda, Millî Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şube Müdürü Bülent İçbudak tarafından panelistlere ve diğer katılımcı öğrencilere belge verildi. İçbudak, yaptığı konuşmada, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesinin, öğrencilerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmalarına, Türk kültür ve medeniyetinin gelişimine katkıda bulunan yazarları daha yakından tanımalarına ve bu yazarların eserlerinden istifade etmelerine önemli katkılar sağladığını söyledi. İçbudak, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI NEDİR?

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metni hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını amaçlayan bir yazar okuma faaliyetidir. Anadolu Mektebindeki öğrenciler, nitelikli bir okuma yapar, yazı ile kendini ifade becerisi edinir, sosyal ve kültürel yönden gelişir. Öğrencilerin; çalışkan, doğru, sadakatli, kendine güvenen, irade sahibi, önceliklerini doğru belirleyen, ilkeli ve tutarlı olabilen, mensup olduğu aileyi önemseyen bireyler olmaları hedeflenir. Anadolu Mektebi Yazar okumaları, gönüllülük ile başlayan ve devam eden, nicelikten çok niteliğe önem veren, sivil bir okuma faaliyetidir.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.