Kırıkkale’de spor haftası

Kırıkkale’de spor haftası
Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen spor etkinlikleri başladı. 17 Ağustos Spor Salonunda yapılan açılış programında sporcular yeteneklerini sergiledi....

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen spor etkinlikleri başladı. 17 Ağustos Spor Salonunda yapılan açılış programında sporcular yeteneklerini sergiledi. 81 il genelinde eş zamanlı başlatılan etkinlikler 30 Eylül’e kadar devam edecek.

SPORTİF GÖSTERİLER YAPILDI

81 il’de eş zamanlı olarak Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında başlatılan spor etkinlikleri Kırıkkale’de başladı. Haftanın açılış programı 17 Ağustos Spor Salonunda yapıldı. Düzenlenen açılış programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, diğer yetkililer, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Spor Haftası etkinlikleri kapsamında jimnastik gösterileri, güreş müsabakaları, Taekwon-do, eskrim ve kick boks gösterileri yapıldı. Hafta kapsamında Başpınar Spor kompleksinde 25 Eylül’de 3x3 basketbol müsabakaları, 27 Eylül’de Atletizm yarışmaları, 29 Eylül’de ise Bocce müsabakaları yapılacak.

AMAÇ HAREKETLİ YAŞAM BİLİNCİ KAZANDIRMAK

Etkinliklerde koronavirüs salgını nedeniyle pandemi kurallarına dikkat edilirken, il müdürlüğü tarafından sporculara maske dağıtıldı ve salonun girişine dezenfektan yerleştirildi. 30 Eylül’e kadar sürecek Avrupa Spor Haftası etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, etkinliklerdeki amacın mümkün olduğu kadar çok sayıda ve her yaştan insanı fiziksel aktiviteye teşvik etmek ve daha hareketli bir yaşam bilinci elde edilmesini sağlamak olduğunu söyledi. İl Müdürü Alp, etkinliklere katılacak vatandaşların salgın nedeniyle belirlenen maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

SPORA TEŞVİK EDİCİ FAALİYETLER

Yapılan açıklamada “Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanan önemli bir projedir. Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak, Spor kültürünün tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak, digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak, Spor, fiziksel aktiviteler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak, bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak, Sağlıklı beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak, ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır” denildi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.