Kırıkkale’den Amerikalı Rektöre açık davet

Kırıkkale’den Amerikalı Rektöre açık davet
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İnsan Ve Yaşama Hakkı Savunucusu Amerikalı Prof. Dr. Mary Elizabeth Magill'e açık davet gönderdi. Aslan, “Ne zaman arzu ederseniz üniversitemizde her zaman yeriniz olacağından...

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İnsan Ve Yaşama Hakkı Savunucusu Amerikalı Prof. Dr. Mary Elizabeth Magill'e açık davet gönderdi. Aslan, “Ne zaman arzu ederseniz üniversitemizde her zaman yeriniz olacağından emin olabilirsiniz” dedi.

PROTESTOLARLA HEDEF HALİNE GELDİ

İsrail'in Gazze'de binlerce Filistinliyi katlettiği saldırılar tüm dünyada protesto edilirken Harvard, MIT ve Pensilvanya gibi üniversitelerde de tepkilere neden oldu. Üniversite öğrencileri, haftalarca İsrail'e tepki göstererek sivillere yönelik katliamın durdurulmasını istedi. Pensilvanya Üniversitesinde düzenlenen barışçıl etkinliklerle üniversitenin ön plana çıkması, Rektör Prof. Dr. Mary Elizabeth Magill'i hedef haline getirdi.

İSTİFA ETMEYE ZORLANDI

İsrail'e tepki gösterilerinde ifade özgürlüğünü savunan Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mary Elizabeth Magill, ABD Kongresine çağırılarak bağışların geri çekilmesi konusunda tehdit edildi ve sürecin sonunda istifa etmeye zorlandı. Dünya gündeminde yer alan bu durum karşısında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan Rektör Magill’i tebrik ederek Kırıkkale Üniversitesi’ne davet etti. Aslan, konuyla ilgili Magill'ye mektup yazdı.

BU DURUM HERKESİ DERİNDEN ÜZDÜ

Rektör Aslan mektupta şu satırlara yer verdi: Prof. Dr. Sayın Mary Elizabeth Magill,

Pensilvanya Üniversitesi Rektörü olarak kampüs antisemitizmiyle ilgili bir kongre oturumunda verdiğiniz ifade nedeniyle eleştirilere maruz kaldığınızı ve bu nedenle 9 Aralık 2023 Cumartesi günü istifa ettiğinizi öğrendim. ABD'deki Pensilvanya Üniversitesi kampüsünde İslamofobiye karşı mücadeleniz ve ifade özgürlüğünün korunması yönünde gayretiniz nedeniyle istifa etmek zorunda bırakılmanız üzüntü vericidir. Filistin'in Gazze şehri ve dünya çapında zulme uğrayan Müslümanlara destek ve yardım çabalarınız için takdirlerimi ifade ediyorum. Ne zaman arzu ederseniz üniversitemizde her zaman yeriniz olacağından emin olabilirsiniz. Bilgi ve tecrübelerinizin kurumumuza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ortak çabalarımızla dünyayı herkes için daha iyi bir yer haline getirebiliriz” ifadesine yer verdi.

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.